Premjeras: "Nedelsiame pasirašyti sutarties su "Chevron""

Premjeras: "Nedelsiame pasirašyti sutarties su "Chevron""

Premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina nedelsiantis pasirašyti sutarties su skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso laimėtoja Jungtinių Amerikos Valstijų energetikos kompanija "Chevron". Jo teigimu, Vyriausybė remiasi tarptautine praktika - tik viską išanalizavus priimti sprendimus dėl svarbių valstybei strateginių projektų.

"Nėra delsiama. Tai Lietuvoje susiformavo opinija - dėl svarbių klausimų turi būti greitai puolama ir pasirašomi dokumentai. Mes remiamės tarptautine praktika - pirmiausia vyksta analitinis darbas, diskusijos su visuomene, debatai politiniame lygyje ir tik po to yra priimami sprendimai", - antradienio rytą LRT radijui kalbėjo Ministras Pirmininkas.

ELTA primena, kad energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius neabejoja, jog sutartis su "Chevron" bus pasirašyta dar šiais metais.

Premjeras po susitikimo su JAV bendrovės "Chevron" atstovais teigė, kad naftos ir dujų gavybos bendrovė yra pasiruošusi bendradarbiauti su teritorijų, kuriose planuojama vykdyti skalūnų dujų žvalgybos darbus, gyventojais. Jis pažymėjo, jog "Chevron" atstovai siekia bendradarbiauti ir su Žygaičių kaimo bendruomene, kuri skalūnų dujų išgavimui priešinasi labiausiai.

Pernai spalio mėnesį "Chevron" nusprendė dalyvauti tarptautiniame konkurse naftos ir dujų gavybos Lietuvoje licencijoms gauti.

Metų pradžioje atplėšus vokus su konkurso dėl skalūnų dujų žvalgybos ir naudojimo dalyvių pasiūlymais tik viena įmonė panoro ieškoti skalūnų dujų Tauragės-Šilutės regione - JAV energetikos įmonė "Chevron".

Birželio viduryje Lietuvos naftos bendrovė "LL investicijos", kurios 50 proc. akcijų valdo amerikiečių bendrovė "Chevron", pranešė žadanti netrukus pradėti žvalgomąjį gręžimą prie Stemplių kaimo Šilutės rajone.

Skalūnų gavybai prieštarauja vietos bendruomenės, kurios Vilniuje surengė jau ne vieną protesto akciją.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder