Privatūs investuotojai už 4,1 mln. litų įsigijo 17 proc. "Air Lituanica" akcijų

Privatūs investuotojai už 4,1 mln. litų įsigijo 17 proc. "Air Lituanica" akcijų

UAB "Air Lituanica Club", jungianti juridinius ir privačius asmenis iš Lietuvos ir užsienio, pasirašė investicijų sutartį ir įsigijo UAB "Air Lituanica" akcijų už 4,1 mln. litų. Taip pat "Air Lituanica Club" deleguos savo atstovą ir į skrydžių bendrovės valdybą.

Bendrai veiklai UAB "Air Lituanica Club" susijungė 26 investuotojai: "MG Baltic Investment", "Panevėžio keliai", SBA, "Vičiūnai group", Antanas Guoga, Jonas Garbaravičius, "Hanner", "Pieno žvaigždės", "Arvi ir ko", "Balsas.lt", "Lietuvos rytas", Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija, Lietuvos krepšinio federacija, IDW Manekenų pasaulis, "Management and accounting services", Advokatų profesinė bendrija ADLEX, "Modus grupė", "Baltic optical disc", "Vilniaus vystymo kompanija", "Enercom Capital", "Nesė Group", "Omnios grupė", "BS Holding", "Vyspra", "Ortizai", "Laxford investment limited", rašoma pranešime.

"Mes neabejojame lietuviškos skrydžių kompanijos nauda bei reikalingumu verslui ir turizmui. Tikime, kad "Air Lituanica" taps regioniniu, baziniu vežėju ir įgyvendins visus įmonei keliamus tikslus", - sako vienas iš akcininkų verslininkas A. Guoga.

83 proc. UAB "Air Lituanica" akcijų priklauso Vilniaus miesto savivaldybės įmonei UAB "Start Vilnius", o likusi dalis akcijų - 17 proc. - UAB "Air Lituanica Club".

"Air Lituanica" praneša, kad jau iš Civilinės aviacijos administracijos yra gavusi Oro vežėjo pažymėjimą.

"Air Lituanica" skrydžiai bus vykdomi "Embraer 170" ir "Embraer 175" tipo orlaiviais, atitinkamai 76 ir 86 vietų.

Į Vilniaus oro uostą jau yra pristatytas pirmasis "Embraer 170" orlaivis, nudažytas "Air Lituanica" prekės ženklo spalvomis. Šis lėktuvas yra paruoštas atlikti pirmuosius "Air Lituanica" reisus iš Vilniaus į Briuselį, Amsterdamą ir Berlyną. Pirmasis skrydis numatomas sekmadienį.

Taip pat planuojama, kad šių metų rudenį "Air Lituanica" iš Vilniaus oro uosto pradės skrydžius į Maskvą, Miuncheną ir Prahą. Iki 2015 m. kompanijos skrydžių žemėlapį sudarys 13-16 maršrutų, per metus planuojama pervežti po 500-600 tūkst. keleivių, iš kurių daugiau nei pusė - verslo ir turizmo keleiviai, Lietuvoje išleidžiantys daugiau kaip 150 mln. litų per metus. Tikimasi, kad įmonės veikla Lietuvoje sukurs apie 1500 darbo vietų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder