Regionų specializacijos tyrime pasigedo įžvalgų

Regionų specializacijos tyrime pasigedo įžvalgų

Lietuvos regionų specializacijų studijos rengėjai Vakarų Lietuvos regiono savivaldybių atstovams pristatė šio regiono esamos situacijos analizę ir stiprybes.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, siurprizų šiame pristatyme nebuvo.

Lietuvos regionų specializacijų tyrimas, anot E. Mantulovos, atliekamas Vyriausybės užsakymu. Vidaus reikalų ministerija, Ūkio ministerija ir Finansų ministerija, atsakingos už regionų politiką, jau šį rudenį ketina pateikti Vyriausybei svarstyti regionų politikos planą. Todėl užsakyta studija, kurios rengėjai turi išanalizuoti skirtingų šalies regionų vystomas industrijas, paslaugų sektorių, paklausias profesijas, palyginti esamą situaciją su Lietuvos vidurkiu ir išskirti regiono stiprybes, sritis, į kurias skatintinos investicijos.

"Studijos rengėjai konstatavo, jog Vakarų Lietuvos regione labiausiai matomos ir skatintinos medžio apdirbimo ir baldų pramonė, chemijos pramonė, transportas ir logistika, susijusi su Klaipėdos uostu, bei turizmo paslaugų sektorius.

Tai yra tos sritys, kurias ir mes patys įvardijame kaip savo regiono stiprybes. Tad studijos rengėjų paprašėme neapsiriboti esamos situacijos apibūdinimu, bet pažvelgti į 10-20 metų perspektyvą ir galimą esamų sričių klasterizaciją. Pavyzdžiui, sujungus medžio apdirbimo ir chemijos pramonės šakas, galbūt galima vystyti biotechnologijas", - pažymėjo E. Mantulova.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder