Ruošiama dirva "Lidl" parduotuvei

Ruošiama dirva "Lidl" parduotuvei

Klaipėdoje įsibėgėja trečiosios "Lidl" parduotuvės statyba - jau nugriauti anksčiau sklype Tilžės g. 56B stovėję pastatai. Parduotuvę statantys prekybininkai įsipareigojo pastatyti automobilių stovėjimo aikštelę miestiečiams bei skirti 150 tūkst. eurų Tilžės žiedo perdarymo į keturšalę sankryžą darbams.

Nors "Lidl" atstovai nesutiko atskleisti planuojamos parduotuvės atidarymo datos, prie darbų aikštelės pastatytoje lentoje rašoma, jog statybos darbus numatoma baigti 2018-ųjų sausį.

Anksčiau šiame sklype stovėjo sovietmetį menantis sandėlis su administracinėmis bendrovių patalpomis. 2,2 tūkst. kv. m ploto parduotuvė įsikurs tarp degalinės ir "Klaipėdos regiono kelių" būstinės.

GRIŪVA. Statybininkai aktyviai griauna būsimos "Lidl" parduotuvės teritorijoje stovinčius senus statinius. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas "Vakarų ekspresui" tvirtino, jog su parduotuvę statančia "Lidl Lietuva" pavyko suderėti, kad šalia parduotuvės bus įrengta 80 automobilių skirta aikštelė, o Tilžės žiedą perdarius į keturšalę sankryžą tarp degalinės ir parduotuvės bus įrengta dar 30 vietų automobiliams.

"Panaikinus žiedą atsivers vienas kampas, kuriame ir tilps ši aikštelė. Ji bus skirta miestui ir miestiečiams - ne tik užsukantiems į parduotuvę", - sakė V. Švedas ir pridūrė, jog "Lidl Lietuva" dar įsipareigojo skirti 150 tūkst. eurų minėtos sankryžos tvarkymo darbams.

Žadama, jog darbai sankryžoje prasidės kitąmet. Pasak V. Švedo, rugsėjį arba spalį gali paaiškėti rangovai, kurie ir imsis šių darbų.

Mieste planuojama ir ketvirtoji "Lidl" parduotuvė. Ji kartu su daugiabučiu turėtų iškilti sklype Šiaurės pr. 13.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder