SEB bankas per šių metų pirmąjį ketvirtį uždirbo 12,5 mln. eurų

SEB bankas per šių metų pirmąjį ketvirtį uždirbo 12,5 mln. eurų

Preliminariais duomenimis, per 2016 m. pirmąjį ketvirtį AB SEB bankas uždirbo 12,5 mln. eurų, o AB SEB banko grupė - 11,3 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno. Per praėjusių metų pirmąjį ketvirtį AB SEB bankas uždirbo 18,4 mln. eurų, o AB SEB banko grupė - 18,2 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno.

Pasak SEB banko prezidento Raimondo Kvedaro, šių metų pradžioje šalies ekonomikai buvo būdinga gerai subalansuota plėtra - sparčiu tempu augo ir pramonės produkcija, ir vidaus rinka, optimistiškai dėl šių metų rezultatų nuteikia ir vykstanti kryptinga eksporto pertvarka.

Banko paskolų portfelis dėl gerėjančių verslo ir gyventojų lūkesčių bei žemų palūkanų normų toliau augo - pirmąjį šių metų ketvirtį SEB banko grupės paskolų ir lizingo portfelio grynoji vertė padidėjo 6 proc. Nors banko pajamoms neigiamą įtaką daro jau kurį laiką besitęsianti neigiamų palūkanų aplinka, tai iš dalies atsvėrė pernai ėmęs didėti banko paskolų portfelis - pirmąjį šių metų ketvirtį 7 proc. padidėjo grynosios palūkanų pajamos.

R. Kvedaro teigimu, gyventojai toliau skolinosi būstui - pirmąjį šių metų ketvirtį SEB bankas suteikė 43 proc. daugiau naujų būsto paskolų negu atitinkamu laikotarpiu pernai. Didesnės įmonių investicijos į plėtrą, naujus projektus, Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama lėmė, kad pirmąjį ketvirtį 53 proc. padidėjo ir naujų banko suteiktų paskolų mažoms ir vidutinėms įmonėms suma.

"Atsižvelgdami į klientų poreikius ir norėdami gerinti jų aptarnavimą, pasiūlėme naujų paslaugų, pavyzdžiui, bendradarbiaudami su partneriais, suteikėme galimybę banko skyriuje apdrausti savo planuojamą įsigyti ar jau turimą būstą, taip pat klientų patogumui žymiai sutrumpinome ir supaprastinome dalį paslaugų sutarčių", - sakė SEB banko prezidentas R. Kvedaras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder