Seimas sumažino Lietuvos banko vadovų algas

Seimas sumažino Lietuvos banko vadovų algas

Seimas sumažino Lietuvos banko valdybos pirmininko ir valdybos narių atlyginimus.

Tai parlamentarai įteisino ketvirtadienį priėmę Lietuvos banko įstatymo pataisas.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Kęstučio Glavecko duomenimis, Lietuvos banko vadovo atlyginimas sumažės apie 27 proc., tai yra iki 19 tūkst. litų.

Seimas taip pat nusprendė sumažinti Lietuvos banko valdybos pirmininkui atstovavimo šalyje ir užsienyje išlaidoms finansuoti skiriamą sumą, kuri galės sudaryti 15 proc. (buvo 20 proc.) jo darbo užmokesčio dydžio.

Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojų ir valdybos narių atlyginimo dydį, kaip ir iki šiol, nustatys valdyba, tačiau jis negalės viršyti 90 proc. valdybos pirmininko atlyginimo dydžio.

Be to, priimtomis pataisomis įteisinta, kad Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojai ir valdybos nariai Respublikos Prezidento bus skiriami ne devyneriems metams, kaip yra iki šiol, bet šešerių metų laikotarpiui.

Atlyginimų pasikeitimai ir nauja kadencijos trukmė bus taikomi tik po įstatymo pataisų įsigaliojimo paskirtiems Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojams ir valdybos nariams.

Nuostatos, susijusios su Lietuvos banko valdybos pirmininko atlyginimo pasikeitimais, bus taikomos šio įstatymo įsigaliojimo dieną ir po to pradedančiam eiti pareigas Lietuvos banko valdybos pirmininkui.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder