Septyni milijonai amerikiečių kitąmet gali netekti bedarbio pašalpos

Septyni milijonai amerikiečių kitąmet gali netekti bedarbio pašalpos

Beveik 7 mln. amerikiečių gali likti be bedarbio pašalpos kitais metais, teigiama ataskaitoje, kurią ketvirtadienį paskelbė Baltųjų rūmų Ekonomikos konsultantų taryba.

Toks scenarijus gali būti visiškai realus tuo atveju, jeigu JAV Kongresas nepriimtų sprendimo dėl papildomų pašalpų išmokų, kurių galiojimo terminas baigiasi kitą savaitę, teigiama dokumente.

"Vien gruodį du milijonai amerikiečių, o per visus metus - beveik septyni milijonai gali prarasti laikinąją paramą, kuri leistų jiems sudurti galą su galu", - perspėja ataskaitos autoriai. Ataskaitoje taip pat pabrėžiama, kad, "jeigu nebus išspręstas klausimas dėl papildomų išmokų, šalis iki metų pabaigos praras 600 tūkst. darbo vietų".

"Parama tiems, kuriems skaudžiausiai smogė ekonominė krizė, - tai ne tik teisingas žingsnis, kurį būtina žengti, bet ir teisinga ekonominė politika", - pareiškė Ekonomikos konsultantų tarybos vadovas Ostanas Gulsbis (Austan Goolsbee). Pasak jo, "jeigu milijonai amerikiečių bus palikti likimo valiai, tai pakenks mūsų ekonomikai ir išprovokuos žaibišką vartotojų išlaidų sumažėjimą".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder