Nagingas šiaulietis inžinierius Stasys Ambrasas, išėjęs į pensiją, tuščiai sėdėti nemėgsta - po metus trukusio studijavimo ir meistravimo, savo rankomis sukūrė sulčių spaudimo fabriką ant ratų. Atsiveži obuolius, o parsiveži jau užkonservuotas sultis su čiaupu joms įsipilti. S. Ambraso sukonstruotam agregatui per valandą išspausti ir pasterizuoti 200 litrų sulčių - normalu.
Išradėjas ilgai domėjosi, kaip obuolių sultis spaudžia Vakarų šalių ūkininkai. Kartą pamatė tokį fabrikėlį ir užsimanė pagaminti pats. Nusipirkti panašų agregatą kainuotų per 200 tūkst. litų, tačiau meistras, pasitelkęs išradingumą, išleido keturiskart mažiau. Jis mano, kad fabrikas ant ratų sukurtas gana tiksliai pagal vakarietiškus pavyzdžius: "Manau, kad viskas buvo gerai paskaičiuota: efektyvumas - geras, sulčių kokybė - garantuota", - „Šiaulių kraštui" sakė S. Ambrasas.
S. Ambraso sunkvežimiu galima nuvažiuoti ir į užsakymo vietą. Svarbu, kad ten būtų tiekiama elektra ir vanduo. Fabriko ant ratų kūrėjo teigimu, savo obuolius atvežęs žmogus už 5 litrų gatavo produkto pakuotę turėtų mokėti apie 10 litų.
Rašyti komentarą