"Snoro" bankroto administratorius pasirašė paskolų portfelio pardavimo sutartį

"Snoro" bankroto administratorius pasirašė paskolų portfelio pardavimo sutartį

BAB „Snoras" bankroto administratorius ir UAB „Baltijos kredito sprendimai" (BKS) penktadienį pasirašė „Snoro" paskolų portfelio pirkimo-pardavimo sutartį. Paskolų portfelio įsigijimą finansuos tarptautinių investuotojų konsorciumas, susidedantis iš Liuksemburge registruotų investicinių fondų ir Deutsche Bank AG.

Portfelio pirkėjas buvo atrinktas viešo aukciono metu, leidusio užtikrinti skaidrų pardavimo procesą bei, atsižvelgiant į padėtį rinkoje, sulaukti geriausiai bankrutavusio banko kreditorių interesus atitinkančio kainos pasiūlymo.

"Snoro" kreditorių komitetas yra nustatęs 169 685 000 eurų dydžio paskolų portfelio pardavimo minimalią bazinę kainą. Konsorciumo pateiktas pasiūlymas tenkino šį reikalavimą ir aukciono procese buvo pripažintas geriausiu.

Atsižvelgiant į pirkimo-pardavimo sutarties sąlygas, pinigai bus pervesti į „Snoro" sąskaitą įvykdžius sutartyje numatytus reikalavimus bei gavus sandoriui reikalingus reguliacinius leidimus. Tikimasi, jog pinigai į „Snoro" sąskaitą bus pervesti per tris mėnesius nuo sutarties pasirašymo dienos, bet ne vėliau kaip iki 2016 m. sausio 31 d.

"Džiaugiamės galėdami pranešti, jog „Snoro" paskolų portfelio pardavimo procesas galop pasiekė paskutinę stadiją. Gera paskolų portfelio kokybė leido mums išsiderėti geriausias įmanomas sąlygas „Snoro" kreditoriams", - teigia BAB banko „Snoras" bankroto administratoriaus UAB „Valnetas" įgaliotas asmuo Gintaras Adomonis, vadovavęs deryboms su paskolų portfelio pirkėju.

„Snoro" paskolų portfelį, kuris pirkėjui bus perleistas tik įvykdžius sutartyje numatytus reikalavimus, sudaro paskolos, kreditai, vartojimo kreditai, lizingo ir kitos skolos sutartys, įskaitant nutrauktas ir neveiksnias paskolas juridiniams bei fiziniams asmenims. Atlikus paskolų portfelio perdavimą pirkėjui, visi banko klientai, skolininkai, bendraskolininkiai bei laiduotojai, susiję su paskolų portfeliu, bus informuoti apie tolesnius su kasdienėmis operacijomis susijusius veiksmus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder