Specializuotai kompleksinei pagalbai smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems žmonėms teikti - 2,5 karto daugiau lėšų

Specializuotai kompleksinei pagalbai smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems žmonėms teikti - 2,5 karto daugiau lėšų

Specializuotos pagalbos centrų projektų atrankos 2016-2018 m. konkurso būdu atrinktos šešios nevyriausybinės organizacijos, kurios kartu su partneriais visoje Lietuvoje teiks specializuotą kompleksinę pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims.

„Siekdami užtikrinti taip reikalingos specializuotos kompleksinės pagalbos teikimą visiems, kam ji būtina, šiemet finansavimą, palyginti su pernai, padidinome maždaug 2,5 karto", - sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Iš viso specializuotai kompleksinei pagalbai smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims teikti 2016 m. skirta beveik 670 tūkst. eurų. 2015 metams specializuotos pagalbos centrų veiklai buvo skirta 266 tūkst. eurų.

Jau daugiau nei ketverius metus Lietuvoje veikia Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas, kuris įnešė svarių permainų ir suteikė esminį postūmį sprendžiant šią opią problemą. Įgyvendinant jo nuostatas, remiami nevyriausybinių organizacijų įsteigti specializuotos pagalbos centrai, kurie teikia pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims, padedant įveikti kritinę būklę, konsultuojant ir informuojant visais su smurto atveju susijusiais svarbiais klausimais.

Per tris 2015 m. ketvirčius visoje Lietuvoje specializuota kompleksinė pagalba suteikta daugiau nei 7, 9 tūkst. smurtą artimoje aplinkoje patyrusių žmonių, vidutiniškai tai sudarė apie 880 atvejų per mėnesį.

Dažniausiai buvo teikiama psichologinė, teisinė, informavimo ir konsultavimo pagalba, tarpininkavimo ir atstovavimo sveikatos apsaugos, socialinės paramos įstaigose, vaikų teisių apsaugos, teisėsaugos institucijose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder