Spręs viešojo transporto problemas

Spręs viešojo transporto problemas

Trečiadienį Kretingoje vietos ir Klaipėdos savivaldybių atstovai sėdo prie bendro stalo aptarti viešojo transporto sistemos problemų. Pirmi sprendimai bus priimti jau šio mėnesio pabaigoje.

Šiuo metu iš Klaipėdos į Kretingą ir atgal važiuoja nauji mėlynos spalvos "Mercedes" mikroautobusai. Jie yra integruoti į bendrąjį Klaipėdos viešąjį transportą, todėl vairuotojams mokama ne už vežamų keleivių skaičių, o už ridą. Iš Kretingos į uostamiestį važiuoja dideli autobusai bei privatūs maršrutiniai taksi.

"Kretingiškiai pastebėjo, kad pradėjo važiuoti visiškai nauji mikroautobusai. Jų kaina beveik nesiskiria nuo dabar ten važiuojančių privačių mikroautobusų, kurių amžius ir grožis plačiai žinomas", - sakė Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Pasak jo, taip atsirado konkurencija, kurios klausimą Klaipėdos ir Kretingos savivaldybės sieks išspręsti.

"Šios sistemos nėra racionalios - jos konkuruoja ir trukdo viena kitai. Sutarėme, kad "Klaipėdos keleivinis transportas" pasiūlys racionalų tvarkaraščių ir maršrutų išdėstymo planą, kaip optimaliai turėtų funkcionuoti viešasis transportas tarp Klaipėdos ir Kretingos miestų", - tikino mero pavaduotojas.

Pasitaiko atvejų, kai Klaipėdos vairuotojams Kretingoje iki numatyto maršruto laiko tenka laukti tris valandas. Uostamiestyje daugiausiai problemų kyla piko metu.

"Kai Kretingos viešasis transportas suka į Lietuvininkų aikštę, atsiranda kamščiai. Analogiška situacija ir su Palangos autobusais. Sutarėme, kad nuo viaduko visi autobusai važiuos tiesiai į autobusų stotį. Bent jau piko metu", - teigė A. Šulcas.

Jis patikino, kad naujas tvarkaraščių ir maršrutų išdėstymo planas bus aptartas po poros savaičių. Tuomet ir bus priimtas abipusis sprendimas.

Klaipėda taip pat ruošiasi metų pabaigoje priimti sprendimą riboti taršaus viešojo transporto įvažiavimą į miestą. Bus pradėta nuo "Euro 1" taršos klasės.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder