Švyturio arena pateisino lūkesčius

Švyturio arena pateisino lūkesčius

Septintus gyvavimo metus skaičiuojanti Švyturio arena Klaipėdoje kasmet plečia savo veiklos spektrą ir privilioja vis daugiau lankytojų. 2017-ieji šiam didžiausiam Vakarų Lietuvos regiono daugiafunkciam sporto bei pramogų kompleksui buvo rekordiniai - įvyko 100 renginių, kuriuose apsilankė net 300 tūkstančių žmonių.

UAB "Klaipėdos arena" direktorė Aida Aleksandrovienė priminė, jog Švyturio arena Klaipėdoje buvo pastatyta Europos krepšinio čempionatui, tačiau nuo pat pradžių jai iškeltas kur kas didesnis tikslas - tapti daugiafunkciu sporto ir pramogų kompleksu. "Šiandien jis sėkmingai pasiektas - Švyturio arenoje vyksta ne tik įvairių sporto šakų turnyrai, bet ir Lietuvos bei pasaulio žvaigždžių koncertai, spektaklių premjeros, parodos, mugės, įvairūs kiti renginiai. Kiekvienas miestietis randa ką veikti, pamatyti ar sudalyvauti skirtinguose renginiuose. Bendradarbiavimas su Savivaldybe renginius padarė įvairiapusius", - sakė pašnekovė.

Sporto įvykiai

UAB "Klaipėdos arena" direktoriaus pavaduotojas Remigijus Ambrulaitis antrino, jog Švyturio arena džiaugiasi ir didžiuojasi, kad 2017-aisiais joje vyko tokie tarptautinės reikšmės sporto įvykiai kaip Europos merginų iki 17 metų rankinio čempionatas, Europos rankinio čempionato atranka, kurioje susirungė Lietuvos ir Prancūzijos rinktinės, didelio žiūrovų palaikymo sulaukęs tarptautinis ledo ritulio turnyras "Baltijos taurė" bei FIBA atrankos į Pasaulio krepšinio čempionatą rungtynės tarp Lietuvos ir Lenkijos komandų.

"Tarptautiniai renginiai sulaukė tiek ištikimų sirgalių, tiek kitų smalsuolių dėmesio. Stebėti tarptautines rungtynes susirinko ne tik klaipėdiečiai ir Klaipėdos regiono gyventojai, bet ir iš kitų šalies miestų bei užsienio atvykę žiūrovai. Ypač dažni Švyturio arenos lankytojai yra kaimynai iš Latvijos", - pažymėjo R. Ambrulaitis.

Reikšmingas Švyturio arenos partneris yra Klaipėdos krepšinio klubas "Neptūnas". Sėkmingas bendradarbiavimas padėjo uostamiesčio komandai sėkmingai rungtyniauti ne tik Lietuvos, bet ir prestižinėse senojo žemyno lygose - Eurolygoje, Europos taurėje ir FIBA Čempionų lygoje. Švyturio arena ne kartą buvo pripažinta lankomiausia Lietuvos krepšinio lygos arena.

PASIEKIMAI. UAB "Klaipėdos arena" direktorė Aida Aleksandrovienė džiaugiasi, kad Švyturio arena sėkmingai pasiekė tikslą tapti daugiafunkciu sporto ir pramogų centru.

Švyturio arena 2012 m. ėmėsi iniciatyvos Klaipėdos mieste sukurti naują, išskirtinį renginį - tarptautinį vyrų krepšinio turnyrą Vlado Garasto taurei laimėti. Tradiciniu tapęs rugsėjo mėnesį vykstantis turnyras yra puiki proga komandoms pasiruošti klubinio krepšinio startui ir naujai prisistatyti sirgaliams. Šiais metais V. Garasto taurės turnyras bus dedikuotas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui.

Švyturio arena suteikia sąlygas ne tik profesionalių sportininkų varžyboms, bet ir prisideda prie sporto, aktyvaus gyvenimo būdo ir sveikatinimo idėjų sklaidos. Ypač sėkmingas tradicinis projektas, įgyvedinamas kartu su uostamiesčio Savivaldybe - Judrioji mugė. Joje savo veiklą pristato įvairūs uostamiesčio sporto klubai, organizacijos bei mokyklos. Svarbu, jog šioje mugėje dalyvauja ir aktyvaus gyvenimo būdo idėją perima Klaipėdos vaikai bei jaunimas. Sveiko gyvenimo būdo tematikai skirta ir Vydūno konferencija, priviliojanti tūkstančius dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. 2017-aisiais Švyturio arenoje ji vyko trečią kartą ir papildė tradicinių renginių sąrašą.

REIKŠMĖ. Sporto renginiai, 2017 metais vykę Švyturio arenoje, anot R. Ambrulaičio sulaukė tarptautinio dėmesio.

Pramogų centras

Švyturio arenoje vykstantiems sporto renginiams lygiaverčiai pramogų pasaulio įvykiai. Žiūrovų sausakimša arena 2017-aisiais buvo per nacionalinės "Eurovizijos" atrankos finalą, Lietuvos popmuzikos žvaigždžių Kąstyčio Kerbedžio, Gyčio Paškevičiaus, Džordanos Butkutės, Marijono Mikutavičiaus, SEL, Merūno koncertus.

Sužibo čia ir nesenstančios prancūzų dainininkės Patricijos Kaas žvaigždė, sudrebino sienas ir klausytojų širdis grupės "Apocalyptica" violončelės, įvyko nacionalinė Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui dedikuoto miuziklo "Eglė žalčių karalienė" premjera. Savų namų netekęs Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras sausakimšoje Švyturio arenoje pristatė pasaulinio garso Brodvėjaus miuziklo "Čikaga" premjerą.

Aukštos meninės kokybės renginiai sulaukia didžiulio publikos susidomėjimo. Per grandiozinius šou prie Švyturio arenos rikiuojasi eilės automobilių ir autobusų - žiūrovai atvyksta į Klaipėdą iš kitų miestų. Ypač didelis žmonių srautas buvo kalėdiniu periodu, kai Švyturio arenoje buvo sudarytos sąlygos surengti prieš koncertą įmonės šventinį vakarėlį. Įmonių šventėms arenoje buvo suformuota uždara erdvė: papuošta šventinė salė, kurioje patiekiamos vaišės. Iš jos žiūrovai pro atskirą įėjimą patenka į areną ir stebi renginį. Sulaukta tikrai daug užsakymų iš įvairių įmonių ir ypač daug svečių iš kitų regiono miestų: Plungės, Šiaulių.

Erdvė šventėms

Viena sėkmingiausių Klaipėdos miesto savivaldybės ir Švyturio arenos iniciatyvų - organizuoti arenoje valstybinių švenčių minėjimus bei Rugsėjo 1-osios koncertą uostamiesčio moksleiviams. Taip jau sutapo, jog svarbiausios valstybinės šventės Lietuvos valstybės atkūrimo diena - Vasario 16-oji - ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena - Kovo 11-oji - vyksta šaltuoju metų laiku ir atvirose uostamiesčio aikštėse sunku suorganizuoti masinius renginius. Jų perkėlimas į šiltą Švyturio areną ir pristatymas už simbolinę kainą - tai galimybė visiems klaipėdiečiams pasidžiaugti dideliais ir kokybiškais renginiais bei ugdyti patriotinius jausmus.

Ne tik valstybinių švenčių metu, bet ir visus metus Švyturio arena siekia būti socialiai atsakinga įmonė. 2017-aisiais joje kur kas tyliau nei grandioziniai šou vyko ne mažiau svarbūs paramos bei labdaros, švietėjiški projektai. Rudenį arenoje buvo pristatyta sukrečianti ir įspėjanti Anne Geddes fotografijų paroda "Apsaugokime mūsų ateitį: meningokokinę infekciją išgyvenusių asmenų portretai", kalėdiniu periodu arenoje fotokampelis, kuriame besifotografuojantys lankytojai, rėmė šunų prieglaudą "Linksmosios pėdutės".

"Neįsivaizduoju Klaipėdos be Švyturio" arenos

Vytautas GRUBLIAUSKAS, Klaipėdos meras
Švyturio arenos kaip koncesininko ir miesto santykis yra tobulas pavyzdys, kaip abi pusės viena kitą įkvepia. Švyturio arenos atsiradimas mieste davė impulsą sporto, kultūros renginiams, parodoms organizuoti. Taip pat miesto gyvenimas suteikia impulsą aktyviai Švyturio arenos veiklai. Džiugina spektras renginių, vykstančių Švyturio arenoje. Ją galima palyginti su Babilono bokštu, po kurio stogu sutelpa viskas. Čia yra vietos ir sveikatos bei grožio, ir statybų mugėmis, kultūriniams ir šventiniams renginiams, įvairių rūšių sporto įvykiams. Aš šiandien jau neįsivaizduočiau Klaipėdos be Švyturio arenos. Sunku išskirti vieną praėjusių metų renginį. Didžiulį įspūdį paliko tarptautinis ledo ritulio turnyras, kuriame žaidė Lietuvos rinktinė, ir ką tik pasibaigęs rankinio turnyras. Be abejo, labai sužavėjo miuziklo "Čikaga" premjera. Ko gero kiekvienas klaipėdietis, Klaipėdos krašto žmogus įvardytų savo renginį-favoritą.

"Klaipėda - tikras krepšinio miestas"

Vladas GARASTAS, Lietuvos krepšinio federacijos Garbės prezidentas, buvęs ilgametis Lietuvos krepšinio treneris
"Esu tarsi senas klaipėdietis. Pirmą kartą Klaipėdoje apsilankiau po karo, 1947 metais. Tada dalyvavau lengvosios atletikos varžybose, bėgau 1000 m ir tapau Lietuvos čempionu. Mane jau daug metų sieja glaudūs asmeniniai ryšiai su Klaipėda ir manau, jog šis miestas yra nusipelnęs, kad tokio tipo krepšinio turnyras būtų rengiamas būtent čia. Klaipėdą galėčiau pavadinti tikru krepšinio miestu, kuris mūsų šaliai yra padovanojęs ne vieną talentingą krepšininką, garsinantį ne tik savo miestą, bet ir visą šalį. Džiaugiuosi, kad atsiradus Švyturio arenai - atsirado ir visos sąlygos Klaipėdoje rengti profesionalius krepšinio turnyrus - miestiečiai to nusipelnė."

Švyturio arenos faktai ir skaičiai

Atidarymas 2011 07 28
Nuo atidarymo iki 2018 m. įvyko beveik 500 renginių, apsilankė 1,5 mln. lankytojų
Arenos lankomumo rekordas užfiksuotas 2011 m., grupės SEL koncerto klausėsi 8300 žiūrovų.
Didžiausi sporto renginiai:
2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas
2012 m., 2014 m. LKL Žvaigždžių diena
2013 m. Pasaulio merginų iki 19 metų krepšinio čempionatas
2013 m. Pasaulio lietuvių sporto žaidynių atidarymo ceremonija
2014-2015 m. Eurolygos krepšinio sezonas
2017 m. Europos merginų iki 17 metų rankinio čempionatas
2017 m. Tarptautinis ledo ritulio turnyras "Baltijos taurė"
2017 m. FIBA atranka į Pasaulio krepšinio čempionatą: Lietuva-Lenkija
Didžiausi užsienio atlikėjų koncertai: Patricia Kaas, "Apocalyptica", Mireille Mathieu, "Smokie", "Electric Light Orchestra", Toto Cutugno, Filip Kirkorov, Nikolai Baskov, "Gregorian", Demis Roussos.
Tradiciniai renginiai:
Tarptautinis vyrų krepšinio turnyras Vlado Garasto taurei laimėti
Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtas minėjimas ir koncertas
Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas minėjimas ir koncertas
Mokslo ir žinių dienai skirtas renginys miesto mokiniams
Renginys "Sporto mugė", skirtas supažindinti gyventojus su Klaipėdos mieste propaguojamomis sporto šakomis
Vydūno konferencija
Verslo parodos "Individuali statyba", "Grožis", "Sveikata"
KK "Neptūnas" krepšinio rungtynės
Liepsnojantis Kalėdų ledas

Apklausa

Jolanta


Manau, kad sporto varžybos Švyturio arenoje labiausiai pasiteisino. Nedažnai, bet lankausi "Neptūno" varžybose. Paskutinis renginys Švyturio arenoje, kuriame lankiausi, buvo Marijono Mikutavičiaus koncertas. Patiko. Manau, kad Lietuvos žvaigždės taip pat jau padaro pasaulinio lygio šou ir žmonėms tai patinka. Kaip labiausiai pavykęs renginys Švyturio arenoje įsiminė Vasario 16-ajai skirtas minėjimas. Manau, kad ši vieta labai gera valstybinėms šventėms rengti. Už minimalų mokestį joje apsilanko ir valstybei svarbias dienas švenčia labai daug žmonių.

Mindaugas
Švyturio arenoje kartais lankausi koncertuose ir krepšinio rungtynėse. Nesu sirgalius, bet kartkartėmis pasižiūriu "Neptūno" varžybas. Patiktų dažniau, bet pristingu laiko, dažnai ir informacija pasiekia pavėluotai. Paskutinis renginys arenoje, kurį žiūrėjau, buvo miuziklo "Eglė žalčių karalienė" premjera. Labai patiko.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder