Terminale kraunamas rekordinis kiekis mazuto

Terminale kraunamas rekordinis kiekis mazuto

Vakar prie KN valdomos naftos terminalo krantinės prisišvartavo tanklaivis „Nordic Passat“, į kurį planuojama perkrauti rekordinį kiekį mazuto iki 110 tūkst. t.

Tai didžiausia iki šiol kraunama mazuto partija, kuri skirta vienam iš pagrindinių bendrovės klientų – „Orlen Lietuva“. Praėjusių metų pasiektas mazuto krovos rekordas į tanklaivį „Minerva Doxa“ sudarė 108 tūkst. tonų.

„Akivaizdu gebame atlikti didesnės apimties krovą į tanklaivius, tačiau dėl jų grimzlės apribojimų tokie laivai nebūna pilnai pakraunami. Džiugina tai, jog žvelgiant į perspektyvą dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos suplanuotų uosto krantinių rekonstrukcijų darbų, ateityje turėsime galimybes priimti didesnius tanklaivius ir didinti naftos produktų krovą į juos“, - komentuoja KN l.e. generalinio direktoriaus pareigas Marius Pulkauninkas.

Tanklaivis „Nordic Passat“ prie bendrovės krantinės prišvartuotas pirmą kartą. Su Maršalo salų vėliava plaukiojantis 274 m ilgio ir 164,2 tūkst. t talpos tanklaivis savo parametrais yra gana standartinis KN naftos terminalo „lankytojas“.

Mazutas – vienas iš pagrindinių KN terminaluose perkraunamų naftos produktų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder