Tobulins elektroninių sąskaitų deklaravimo sistemas

Tobulins elektroninių sąskaitų deklaravimo sistemas

Iki metų galo žadama patobulinti elektrinių sąskaitų deklaravimo sistemą taip, kad nereikėtų prisiminti užmirštų sąskaitų, ar sudaryti nepatogumų tiems, kurie tik vieną kitą dešimtį eurų išleidžia, teigė finansų ministras Rimantas Šadžius.

"Man atrodo, kad iš šios situacijos turime daug ko išmokti, todėl paprašiau mokesčių inspekcijos atidėti terminą, ir iki metų pabaigos sukonstruosime deklaravimo sistemą, kad nereikėtų prisiminti užmirštų (sąskaitų, - ELTA), kad nesikabinėtume prie tų, kurie vieną kitą dešimtį eurų išleidžia, ir mokesčių administravimo priemonės būtų ne tik protingos, bet ir tikslingos", - teigė R. Šadžius interviu "Žinių radijui".

Ministras, kuris prisipažino pats "Paypal" sąskaitos neturįs, priminė, kad nuostatos dėl elektroninių sąskaitų deklaravimo galioja nuo 2012 m.

"Matyt, mes taip jau ir vykdėme šį Seimo priimtą įstatymą, jei tik pakvipus realiomis baudomis sukilo šurmulys", - teigė R. Šadžius.

Ministras gynė pinigų srautų kontrolės idėją. Pasak jo, tai yra ir viena iš kovos su terorizmo finansavimu priemonių.

"Šiandien gedulo diena, Lietuva gedi kartu su Belgija, Briuseliu, kuris yra svetingas miestas, atvėręs vartus Europos Sąjungos institucijos, ir mes turėtume dar kartą susimąstyti, o koks gi techninis finansinis šitų atakų pagrindas. Aš truputį nustebau, kai prieš keletą mėnesių prancūzų finansų ministras paprašė Europos Komisijos inicijuoti pinigų plovimo direktyvos pakeitimus, kad būtų geriau kontroliuojamos išankstinio apmokėjimo kortelės. Pasirodo ne be pagrindo šitas prašymas, nes terorizmas šiais laikais finansuojamas ne tik grynaisiais pinigais, kuriuos turime siekti kontroliuoti, bet ir naudojantis labai šiuolaikiškomis priemonėmis, paskui kurias gal net mokesčių administravimas nespėja", - kalbėjo R. Šadžius.

Ministras pripažino, kad administravimo priemonės ne visada spėja techninio progreso pavymui.

"Taip yra ne tik su sąskaitomis, kartais - su azartiniais lošimais internete, kur mes, valstybė, turime, neremdami iš principo šitų dalykų, ginti lošėjų interesus. Suteikti jiems galimybę, jei juos apgautų, gintis teisme. Dar ne visada galime tai padaryti", - sakė R. Šadžius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder