Valstybė parduoda kiaulienos konservus

Valstybė parduoda kiaulienos konservus

Žemės ūkio ministerija ruošiasi parduoti beveik 200 tūkst. kiaulienos gabalinės mėsos konservų, todėl paskelbė jų išpardavimo konkursą. Šį konkursą rengia Žemės ūkio ir maisto rinkos reguliavimo agentūra.

"Ši agentūra atsakinga už valstybės maisto atsargų pirkimus, todėl ji ir rengia konkursą", - portalui "Agroveta" patikslino ŽŪM ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Vilius Rekevičius.

Konkurso skelbime teigiama, kad viešojo konkurso būdu ŽŪM parduoda 193 tūkst. 732 vienetus mėsos konservų, kuriuose mėsos baltymų be kolageno kiekis ne mažesnis kaip 11 proc., sojos baltymų kiekis - ne didesnis kaip 2 proc., o riebalų kiekis nereglamentuotas. Konservai į skardinę tarą išfasuoti po 240 gramų, o jų tinkamumo vartoti terminas baigsis 2011 m. balandį.

"Tai įprastas pardavimas, kuriuos agentūra atlieka kiekvienais metais, - paaiškino V.Rekevičius. - Artėjant prie tinkamo vartoti termino pabaigos, valstybės įmonė išparduoda atsargas, o po to vėl perka naujas".

ŽŪM nurodo, kad mėsos konservų pardavimo kaina turi būti pasiūlyta ne mažesnė kaip 1,00 Lt už vienetą (be PVM), o mažiausias parduodamas kiekis - 500 vienetų.

Pirkėjas nupirktus konservus iš jų saugojimo vietos Marijampolėje išgabena savo lėšomis. Agentūra nepraneša, po kiek minėtus konservus pirko.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder