Verslininkai bėga iš centro

Verslininkai bėga iš centro

Kiemuose laikomų automobilių apmokestinimo baubo išgąsdinti verslininkai patalpų savo biurams ieško toliau nuo miesto centro.

I. Kanto gatvėje patalpas nuomojančios įmonės vadovas Andrius Armonaitis patvirtino, kad ketina išsikelti iš miesto centro.

"Du mėnesius agentas mums ieško patalpų. Jau esame išsirinkę mums tinkantį variantą, deja, toliau nuo miesto centro", - apgailestauja verslininkas.

Bėgti iš miesto centro verslininkus paskatino Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimas apmokestinti ir daugiabučių gyvenamųjų namų kiemuose laikomus automobilius. Ekspedijavimo, laivų agentavimo ir muitinės tarpininko paslaugas teikiančios įmonės vadovą nuvylė miesto valdžios sprendimas.

"Mūsų įmonė turi 9 automobilius, o už kiekvieną jų nuo Naujųjų mokėti 1 000 litų per metus mums yra per daug. Todėl, apsvarstę visus variantus, nutarėme išsikelti", - sprendimo motyvą komentavo A. Armonaitis.

Verslininkas paaiškino, kad net ir savivaldybės administracijos pasiūlymas įteisinti kiemo ribas ir jame laikyti savo automobilius šiuo atveju netinka, kadangi sklypo ribos seniai įteisintos.

"Pastate esame tik vieni iš nuomininkų. Čia veikia ir daugiau įmonių, norinčių uždarame kiemelyje laikyti savo automobilius. Visi kieme tikrai netilpsime", apgailestavo pokalbininkas.

A. Armonaičio manymu, daliai verslininkų išsikrausčius į miesto pakraščius senamiestis dar labiau ištuštės. Klientų neteks kai kurios maitinimo įstaigos.

Reaguodami į tokius savo narių siunčiamus signalus Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai numato sudaryti iniciatyvinę grupę ir organizuoti susitikimą su Klaipėdos miesto vadovais dėl kiemuose laikomų automobilių apmokestinimo.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder