Verslo liudijimai 2011 metams – nuo šiandien

Verslo liudijimai 2011 metams – nuo šiandien

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo šiandien smulkieji verslininkai jau gali įsigyti verslo liudijimus 2011 metams visoje Lietuvoje išskyrus Visaginą (čia savivaldybės tarybą dar nepriėmė sprendimo dėl tarifų dydžio). Sumokėjus fiksuoto dydžio pajamų mokestį, kurį daugelis savivaldybių kitiems metams sumažino, verslo liudijimą galima įsigyti Teritorinėse mokesčių inspekcijose.

Smulkieji verslininkai savivaldybių tarybų sprendimus dėl fiksuoto pajamų mokesčio tarifų gali rasti VMI interneto svetainėje adresu: http://www.vmi.lt/lt/index.aspx?itemId=1083689 .

VMI primena, kad verčiantis individualia veikla įsigijus verslo liudijimą būtina mokėti ir privalomojo sveikatos draudimo bei socialinio draudimo įmokas. Nuo kitų metų įsigalioja nauja tvarka, pagal kurią gyventojai, užsiimantys verslu įsigijus verslo liudijimą ir kurie patenka į apdraustųjų valstybės lėšomis sąrašą arba (ir) gauna su darbo santykiais susijusias pajamas (atlyginimą iš darbdavio), PSD įmokas už verslo liudijimą mokės tik už tas dienas, kuriomis turi galiojantį verslo liudijimą. Ši PSD tvarka (lengvata) galioja ir tiems verslininkams, kurie įsigyja verslo liudijimus šiemet 2011 metams. Pažymėtina, kad PSD įmokas už kitus metus šie gyventojai gali pradėti mokėti tik nuo sausio 1 dienos: mokėti galima kiekvieną mėnesį, keletą kartų ar vieną kartą per metus, tačiau visa suma turi būti sumokėta iki 2012 metų gegužės 1 dienos.

Negaunantys su darbo santykiais susijusių pajamų (atlyginimo iš darbdavio) ar nedrausti valstybės lėšomis gyventojai ir toliau turi mokėti 72 litų per mėnesį PSD įmoką. Įmokos turės būti mokamos kaip ir iki šiol: kad nenutrūktų gyventojo draustumas, ir jis gautų nemokamą gydymą, privaloma mokėti įmokas iki kiekvieno mėnesio paskutinės dienos. Galima vieną kartą sumokėti ir už visus metus "į priekį". Šie verslininkai taip pat galės pradėti mokėti PSD už kitus metus nuo sausio 1 dienos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder