Vyriausybės nariams - raginimas dalyvauti smulkiųjų verslininkų mitinge

Vyriausybės nariams - raginimas dalyvauti smulkiųjų verslininkų mitinge

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys ir Darbo partijos ekspertai, susitikę su Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (LSVPA) atstovais, ragina Vyriausybę įsiklausyti į smulkiųjų verslininkų argumentus.

Susitikime smulkieji verslininkai išsakė savo poziciją dėl Vyriausybės požiūrio į smulkųjį verslą ir pristatė pasiūlymus, kaip būtų galima sureguliuoti smulkiųjų verslininkų ir valstybės santykius.

"LSVPA pateikė informaciją apie planuojamą mitingą ir pakvietė mus dalyvauti jame. Mes, kartu su smulkiaisiais verslininkais, raginame Vyriausybės narius dalyvauti šiame mitinge, išklausyti visų pusių argumentus ir tik po to priimti sprendimus dėl kasos aparatų įvedimo. Vyriausybės nariai turėtų nebijoti bendrauti su smulkiaisiais verslininkais ir privalo dalyvauti mitinge", - įsitikinęs V. Gapšys.

Darbo partija visada pasisakė, kad reikia subalansuoti santykius tarp prekybininkų ir pardavėjų. Darbo partijos programoje buvo numatytos PVM lengvatos mėsai ir daržovėms, todėl V. Gapšys įsitikinęs, kad lengvatinio PVM taikymas būtų pagrindinė problemos sprendimo priemonė, kurią įgyvendinus galima būtų kalbėti apie tolesnį santykių reglamentavimą.

"Vyriausybė turi nebijoti bendradarbiauti su verslininkais, o didžiausios problemos kyla dėl ministrų kabineto atsiribojimo nuo žmonių. Kai šalyje didžiulis nedarbas, Vyriausybė neturi skatinti priešpriešos tarp smulkiųjų ir stambiųjų verslininkų. Išmintinga valdžia turi skatinti socialinį dialogą su visais, o ne priiminėti greitus ir aiškiais argumentais nepasvertus sprendimus", - sako V. Gapšys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder