Žada uždaryti Sportininkų vaistinę

Žada uždaryti Sportininkų vaistinę

Politikai pritaria, kad Savivaldybei priklausanti Sportininkų vaistinė būtų reorganizuota ir prijungta prie Debreceno vaistinės.

Aiškinama, kad Sportininkų g. 16 esančią vaistinę reorganizuoti reikia dėl to, kad viešųjų farmacinių paslaugų teikimas nėra Savivaldybės funkcija, o Klaipėdoje veikia net dvi analogišką veiklą vykdančios įstaigos. Teigiama, kad vienos tokios pakans patenkinti ne tik miesto, bet ir viso Klaipėdos regiono gyventojų poreikius.

"Vienos iš vaistinių veiklos tęstinumas tikslingas dėl išskirtinumo - vaistų gamybos paslaugos teikimo, kuria naudojasi net tik fiziniai asmenys, tačiau ir gydymo įstaigos. Racionalus sprendimas būtų reorganizuoti Sportininkų vaistinę ir ją prijungti prie Debreceno vaistinės", - sakė Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Pasak jo, Debreceno vaistinė pasirinkta todėl, kad jos veikla yra stabilesnė, fiksuojamas didesnis įmonės veiklos produktyvumas, generuojama ženkliai daugiau pajamų, pasiekiamas didesnis pelnas bei su gydymo įstaigomis yra sudarytos vaistų tiekimo sutartys. Be to, manoma, kad Taikos pr. 101 įsikūrusi vaistinė yra strategiškai patogesnėje, gyventojams lengviau pasiekiamoje vietoje. Didesnis yra ir Debreceno vaistinės darbuotojų skaičius. Joje dirba 9 darbuotojai, o Sportininkų - 6.

Skaičiuojama, kad reorganizacijos sėkmės atveju Debreceno vaistinei reikėtų tik 1-2 papildomų darbuotojų, kurie galėtų būti perkelti iš Sportininkų vaistinės.

Pasak valdininkų, su Sportininkų vaistinės darbuotojais situacija yra aptarta ir jie nesipriešina reorganizacijai.

"Vaistininkai tikrai be darbo neliks, nes patyrę farmacininkai turi didžiulę paklausą", - teigia Savivaldybės administracijos Sveikatos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė.

Miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas vakar pritarė tokiai reorganizacijai, bet galutinį žodį dar turi tarti Taryba.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder