Svarstys dėl MMA didinimo iki 642 eurų

Svarstys dėl MMA didinimo iki 642 eurų

Vyriausybė trečiadienį ketina svarstyti minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA) didinimą 35 eurais, iki 642 eurų.

Trišalė taryba nepasiekė bendro sutarimo dėl kitų metų MMA dydžio ir fiksavo skirtingas nuomones, todėl Vyriausybės posėdyje bus svarstomas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos teikiamas siūlymas.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė, vykstant diskusijoms Trišalėje taryboje sakė, kad Lietuvos banko apskaičiuotas ir 642 eurus siekiantis kitų metų MMA dydis galėtų būti diskusijų objektas, tačiau akcentavo, kad socialiniai partneriai galėtų dar mėnesį diskutuoti ir ieškoti sprendimo.

Darbdavių atstovai sutiko, kad dėl MMA didinimo būtų galima dar mėnesį diskutuoti, tačiau nesutiko su 642 eurų dydžiu. Lietuvos pramonininkų konfederacijos vykdomasis direktorius Ričardas Sartatavičius taip pat sakė, kad klausimo svarstymą reikia atidėti po rinkimų.

Tačiau darbuotojų atstovai nesutiko su siūlymu toliau diskutuoti dėl MMA didinimo ir ragino sprendimą priimti greičiau. Profsąjungų teigimu, MMA dydis kitais metais turi siekti 663 eurus.

Vėliau profsąjungos dėl to prie Vyriausybės surengė protesto akciją.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, kad kitais metais MMA tikrai kils, o dėl dydžio „taškas dar nėra padėtas".

Tuo tarpu Eltos kalbinti ekonomistai sakė, kad MMA nedidinimas kitais metais neigiamai atsilieptų pajamų nelygybei.

MMA nuo šių metų šalyje padidėjo iki 607 eurų „popieriuje“, iki 437 eurų „į rankas”.

Trišaliame nacionaliniame susitarime sutarta, kad Lietuvoje MMA negali būti mažesnis kaip 45 proc. vidutinio darbo užmokesčio ir didesnis kaip 50 proc. vidutinio darbo užmokesčio.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder