Vilniuje pradėjo veikti pirmieji eurus išduodantys SEB banko bankomatai

Vilniuje pradėjo veikti pirmieji eurus išduodantys SEB banko bankomatai

Vilniuje jau pradėjo veikti du SEB banko bandomieji bankomatai, išduodantys eurus. Tai yra vienas iš banko žingsnių, siekiant kuo geriau pasirengti naujosios valiutos įvedimui šalyje. SEB bankas šiuo metu vykdo būtinus techninius pakeitimus visame savo bankomatų tinkle Lietuvoje.

„Sprendimą atlikti pakeitimus dviejuose bankomatuose, kad jie išduotų eurus nelaukiant sausio 1-osios, priėmėme siekdami kuo geriau pasiruošti valiutos pasikeitimui šalyje. Jau dabar galėsime stebėti, kaip veikia grynųjų eurų išdavimo sistema, ir efektyviai pasirengti momentui, kai eurus turės išduoti visi mūsų bankomatai", - sako SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

Šiuo metu eurus išduoda SEB bankomatai, esantys banko Žvėryno ir M. Mažvydo klientų aptarnavimo skyriuose. Pasak V. Doveikos, tiek privatūs, tiek verslo klientai gali naudotis šiais bankomatais tokiomis pačiomis grynųjų pinigų išėmimo sąlygomis kaip ir naudodamiesi litus išduodančiais bankomatais. Be to, klientui, naudojantis šiais bankomatais ir imant eurus iš savo banke esančios sąskaitos litais, nėra taikomas papildomas mokestis už valiutos keitimo operaciją.

Klientų patogumui du eurus išduodantys bankomatai yra pažymėti specialiais lipdukais. Likusiuose SEB banko bankomatuose ir toliau išduodami tik litai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder