Ant stogo - neišsprendžiama problema

Ant stogo - neišsprendžiama problema

Vienos J. Zauerveino gatvės 10A namo gyventojos butą po kiekvienos smarkesnės liūties užlieja vanduo. Jis skverbtis pradėjo po to, kai ant stogo atsirado antstatas.

Pasak trečiame aukšte gyvenančios Stefanijos Dambrauskienės, virš jos namų esančio buto savininkai savo valdas pasistatę antstatą praplėtė prieš kelerius metus. Už namo užstatymo plotą mažesnis statinys yra su šlaitiniu stogu, nuo kurio bėgantis lietaus vanduo ir užpila S. Dambrauskienės butą.

“Jeigu smarkesnis lietus - pro lubas iš karto sunkiasi vanduo. Tenka apsistatyti kibirais, dubenimis ir taip - jau penkeri metai. Šeimininkas vis žada ir žada, kad problemą išspręs, tačiau nieko taip ir nepadaro. Jis - kultūringas žmogus, bet kas iš tos kultūros, jeigu rezultatų nėra. Aš kraustytis iš čia nenoriu, noriu tik šventos ramybės senatvėje”, - pasakojo moteris.

Savininkas, anot S. Dambrauskienės, yra Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Benonas Ivanauskas, šiuo metu gyvenantis užmiestyje, o butą išnuomojęs. Jos manymu, įrengiant anstatą buvo pažeista stogo danga, o dabar norint ištaisyti defektą tektų anstatą nugriauti - taip esą sakę statybininkai.

Antstatas ant stogo atsirado prieš 7 metus, tuomet S. Dambrauskienė pasidomėjo, ar darbai buvo atlikti legaliai. 2006 m. spalį po patikrinimo tuometinės Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir valstybinės statybų priežiūros skyriaus specialistai atvirą terasą liepė per 2 mėnesius nugriauti, o 2007-ųjų gruodį statybų inspekcija išdavė statybų leidimą įrengti lodžiją ir prijungti ją prie buto.

Vidaus reikalų ministerijos pareigūnų tarnybiniams butams skirtą namą, kurio statybos buvo pradėtos 1994 m., administruoja daugiabučio namo savininkų bendrija "Ąžuolija", kuriai pirmininkauja Danutė Ivanauskienė - viršutinio buto savininkė.

"Taip, ši problema egzistuoja, bandydami ją išspręsti ir mes, ir S. Dambrauskienė daug pastangų įdėjome, daug nervų susigadinome. Statybininkai jau kelis kartus darė remontą, buvo atvykę ir šiomis dienomis - po ankstesnių remontų vanduo vis tiek prabėgo. Mes su vyru - ne specialistai, o jeigu jau ir statybininkai  nežino, kur tiksliai yra problema, tai mes juo labiau. Įmonė, kuri statė anstatą ir turėtų būti atsakinga, jau bankrutavusi", - pasakojo pirmininkė.

Pasak moters, ji pati savo akimis matė, jog S. Dambrauskienės bute po liūčių prabėga vanduo, yra davusi pinigų remontui, o paaiškinti, kad net statybininkai nesugeba panaikinti problemos, kaimynei neišeina.

"Problema yra ir ji pati", - sakė D. Ivanauskienė. Savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjo Algio Gaižučio teigimu, jie nėra gavę jokio raštiško pranešimo apie S. Dambrauskienę kamuojančią bėdą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder