Klaipėdoje butai pigo 0,3 proc.

Klaipėdoje butai pigo 0,3 proc.

Lapkritį buvo pastebimas butų kainų kritimas visuose penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tačiau ekspertai neprognozuoja, kad neigiamos tendencijos rinkoje ilgėliau išsilaikytų.

"Šiuo metu Lietuvos būsto rinkoje stebima situacija galimai brėžia panašią kainų raidos kryptį, kuri buvo fiksuojama ir 2012 metais. Prieš dvejus metus jau matėme, kaip būsto kainas paveikė neigiamų naujienų srautas iš užsienio bei prastinamos Lietuvos ekonomikos augimo prognozės dėl Graikijos ir euro zonos krizės. Dabartinė situacija yra kažkuo panaši, tačiau būsto paklausa išlieka pakankamai stipri, ir panašu, kad neigiamos tendencijos rinkoje ilgai neišsilaikys", - pranešime spaudai cituojamas "Ober-Haus" Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis.

Bendrovės duomenimis, lapkričio mėnesį butų kainos mažėjo visuose Lietuvos didmiesčiuose: Vilniuje - 0,3 proc., Kaune - 0,2 proc., Klaipėdoje - 0,3 proc., Šiauliuose - 0,5 proc. ir Panevėžyje - 0,1 proc.

Vidutinė kvadratinio metro kaina Vilniuje smuktelėjo 11 litų už kvadratinį metrą iki 4 tūkst. 426 litų, Kaune - penkiais litais už kvadratinį metrą - iki 3 tūkst. 247 litų, Klaipėdoje ir Šiauliuose - po 11 litų už kvadratinį metrą - atitinkamai iki 3 tūkst. 367 litų ir 1 tūkst. 925 litų, Panevėžyje - vienu litu už kvadratinį metrą - iki 1 tūkst. 831 lito.

Nors lapkritį butų kainos smuktelėjo, tačiau metiniai butų kainų pokyčiai ir toliau visuose šalies didmiesčiuose išlieka teigiami: Vilniuje - 5,5 proc., Panevėžyje - 2,6 proc., Klaipėdoje - 1,6 proc., Šiauliuose - 1,3 proc. ir Kaune - 0,9 procento.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder