Komisariatas lieka galvos skausmu

Komisariatas lieka galvos skausmu

Ilgus metus suktos galvos, kaip Klaipėdoje pastatyti naują policijos komisariatą. Tai jau bus padaryta, tačiau ne ką mažiau teks pagalvoti, ką daryti su senuoju.

Beveik neabejojama, kad Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas į naują pastatą greta Kauno gatvės ir Šilutės plento sankryžos persikels pažadėtu laiku - numatoma, kad statybos turi baigtis šių metų pabaigoje.

"Finansavimas yra, rangovas - vienas geriausių šalyje, nesimato grėsmės šiam projektui. Buvo policijos pastabos, jog reikėtų kai ką patobulinti ir pritaikyti šioms dienoms. Ir jeigu tai teks padaryti, statybų terminai keisis labai nežymiai", - pasakojo VĮ "Turto bankas" Turto atnaujinimo tarnybos vadovas Laimas Daniūnas.

60 mln. litų vertės naująjį komisariatą stato bendrovė Panevėžio statybos trestas. Tai vienas iš nedaugelio objektų Lietuvoje, finansuojamas tik valstybės pinigais: didesnė dalis jų gauta kaip paskola iš Finansų ministerijos, kitą tikimasi surinkti pardavus įvairų policijos turtą, tarp kurio - ir dabartinis komisariato pastatas Jūros gatvėje 1.

Pastarąją misiją bandoma įvykdyti jau kurį laiką, tačiau bergždžiai, o nekilnojamojo turto specialistai pataria nevargti ir siūlo daugiau lito už jį neprašyti: kultūrine vertybe laikomas pastatas yra prastos būklės, aplink trūksta stovėjimo vietų automobiliams, fantaziją riboja ir visuomeninė jo paskirtis, tad šiandien sunku prognozuoti, kada ir kas įsikurs dabartinėje policininkų darbo vietoje.

"Šis komisariato pastatas išlieka vienas sudėtingiausių mūsų parduodamų objektų. Tai nereiškia, kad jį užmiršome - atsiradus progai visada apie šį pastatą užsimename. Vyksta pokalbiai su potencialiais investuotojais, jie rodo tam tikrus susidomėjimo ženklus, bet aiškaus atsakymo neduoda, tad spaudai komentuoti nėra ko. Galiu pasakyti tik tai, kad pastatu labiau domisi užsieniečiai", - sakė L. Daniūnas.

XIX amžiuje viduryje iškilusiame raudonų plytų pastate anuo laikotarpiu veikė teismas bei kalėjimas, dėl specifinės architektūros nuo 2005 m. jį saugo valstybė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder