"Memelio namelis": romantika tarp miesto ir uosto

"Memelio namelis": romantika tarp miesto ir uosto

Kuo Klaipėdoje dar galima nustebinti neįprastų pramogų ieškančius žmones? Žmonėms vis dar kyla idėjų. Įgyvendinus vieną iš jų atsirado "Memelio namelis" - susitikimams ir kitoms progoms tinkama netradicinė vieta.

Vadinamojo Memelio miesto teritorijoje esantis pastatas - maždaug prieš 200 metų statytas tarnų namas - iš kitų išsiskiria tvarkingu raudonų plytų fasadu bei atnaujintu stogu. Tačiau įžengus vidun trumpam gali ištikti lengvas šokas: sienos su nubyrėjusiais balto tinko gabalais, jokių lubų, grindų, pertvarų, tik keli atraminiai stulpai, baldai, o rūsys užverstas šiaudais. Nieko panašaus į prabangą, jokių patogumų, jokio spindesio. Nepaisant to, pastato bendrasavininkai nutarė, kad ši vieta - puiki erdvė atšokti vestuves, švęsti gimtadienį, surengti teminį vakarėlį su draugais, fotosesiją ar tiesiog praleisti neįprastą vakarą su mergina: žavesio ši, tarsi gražiu rūbu apvilkta pabaisa, turi.

"Vieta ieškantiems romantikos. Tokia ir buvo mūsų idėja, sena svajonė. Ateiti gali kiekvienas norintysis. Čia itin turėtų patikti savo krašto istorija besidomintiems klaipėdiečiams - namas tiesiog dvelkia Mažosios Lietuvos dvasia", - taip "Memelio namelį" apibūdina Sandra Valantiejienė, jame organizuojanti renginius, ir idėjos bendraautoris Martynas Masiulis.

Į pirmąjį iš renginių rinkosi draugai ir bendraminčiai, kuriems buvo surengta vyno iš Urugvajaus degustacija. Daugelis svečių sutiko, kad bent jau kol kas tai - daugeliui nematyta ir neįprasta aplinka.

"Jausmas toks, lyg pabėgtum iš miesto, nors miestas - ranka pasiekiamas", - sakė vienas iš jų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder