Renovacijos progresas: per metus atnaujinti 535 daugiabučiai

Renovacijos progresas: per metus atnaujinti 535 daugiabučiai

Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programa sėkmingai įgyvendinama visoje Lietuvoje. Remiantis naujausiais Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) duomenimis, šiais metais jau atnaujinta 535 seni daugiabučiai. Vien per pastarąją savaitę baigta modernizuoti 30 daugiabučių.

 „Vertinant dabartinius renovacijos rezultatus, akivaizdu, jog nuo 2013 metų patvirtintas naujas daugiabučių namų modernizavimo modelis,  kurį buvo įtrauktos savivaldybės, pasiteisino. Dabartinė strateginė Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programos kryptis užtikrins sėkmingą ir ilgalaikį šalies daugiabučių atnaujinimo procesą“, – teigia aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Savivaldos įtraukimas į daugiabučių atnaujinimo programą buvo sėkmingas ir teisingas sprendimas, padėjęs pasiekti gerų rezultatų. Tai, kad šiemet atnaujinta daugiau nei 530 daugiabučių – Aplinkos ministerijos, BETA, šalies savivaldybių bei gyventojų bendradarbiavimo rezultatas.

Vertinant šiais metais pasiektus rezultatus, matyti, kad savivaldybės itin noriai dalyvauja renovacijos procese, tačiau galime išskirti keletą savivaldybių lyderių, kurios visgi aktyviau dalyvauja atnaujinimo programoje. Iš 60 savivaldybių pagal baigtų atnaujinti daugiabučių skaičių pirmauja Ignalinos rajono savivaldybė, kurioje atnaujinti net 62 gyvenamieji namai. Antroje­ – trečioje vietoje yra Klaipėda ir Kaunas. turintys 34 modernizuotus daugiabučius.  

Ketvirtą vietą užima Tauragės rajono savivaldybė, kurioje jau renovuotas 31 daugiabutis. Penktąja – šeštąja vieta dalijasi Druskininkų ir Molėtų savivaldybės, kuriose atnaujinta po 30 daugiabučių namų. Sostinė yra septinta, modernizavusi 28 daugiabučius. Alytus yra aštuntoje vietoje, renovavęs 25 daugiabučius. Anykščiai – devinti, kur atnaujinti 24 daugiabučiai namai. Dešimtoji – Varėnos rajono savivaldybė, kur atnaujinta 19 namų.

Šiandieninės renovacijos apimtys suteikia galimybę diskutuoti ne tik apie išaugusią šalies gyventojų gyvenimo kokybę, bet ir apie tiesioginę renovacijos procesų įtaką šalies ekonominiams procesams – statybų sektoriaus atsigavimui, naujų darbo vietų kūrimui, nekilnojamo turto rinkos pokyčiams.

Remiantis BETA ataskaitos duomenimis, dėl 1705 daugiabučių namų atnaujinimo yra pasirašytos rangos darbų sutartys, o 208 daugiabučiams namams pradėti statybos rangos darbų pirkimai. Šiuo metu modernizavimo darbai vyksta prie 1006 daugiabučių namų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder