Į Klaipėdą atvyko naujas „Novatek“ dujų krovinys

Į Klaipėdą atvyko naujas „Novatek“ dujų krovinys

Į Klaipėdą sekmadienį atplaukė naujas nedidelis Rusijos dujų kompanijos „Novatek“ suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krovinys.

Portalų marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com duomenimis, dujovežis „Coral Favia“ atvyko iš Vysocko, kur yra „Novatek“ SGD gamykla, ir sekmadienio rytą prisišvartavo prie Klaipėdos SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“.

Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ informavo BNS, kad „Coral Favia“ gabena apie 9,5 tūkst. kub. metrų SGD. Įmonė nedetalizuoja, kam ir iš kur keliauja dujos. 

Spalį prasidėjusiais naujais dujų metais tai yra jau šeštas krovinys iš Vysocko, visi jie nedideli (iki 9,5 tūkst. kub. metrų). Šiuo periodu iš Norvegijos Melkojos uosto atvyko ir trys dideli (po maždaug 138 tūkst. kub. metrų) SGD kroviniai. Vienas iš pastarųjų buvo skirtas žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovei „Imlitex“, tai ji patvirtino BNS. 

BNS žiniomis, Klaipėdos terminalu toliau naudosis Jonavos trąšų gamintoja „Achema“, taip pat elektros ir dujų tiekimo bendrovė „Ignitis“ (buvęs „Lietuvos energijos tiekimas“). Nė viena iš šių įmonių neįvardija savo tiekėjų. Praėjusiais dujų metais terminalo klientė buvo ir Estijos valstybinis energetikos koncernas „Eesti Energia“. 

Šį pirmadienį „Klaipėdos nafta“ pranešė, kad terminalu naudosis dar viena kompanija – Estijos „Elenger“, toje šalyje veikianti kaip „Eesti Gaas“. Jai skirtas SGD krovinys planuojamas antroje lapkričio pusėje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder