Klaipėdoje laukiamas antrasis šį mėnesį „Novatek“ SGD krovinys

Klaipėdoje laukiamas antrasis šį mėnesį „Novatek“ SGD krovinys

Klaipėdoje pirmadienį laukiama naujo nedidelio suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinio iš Rusijos Vysocko uosto. Tai bus jau antras per rugpjūčio mėnesį krovinys iš Rusijos dujų bendrovės „Novatek“.

„Rugpjūčio 12 dieną laukiame atvykstančio „Coral Fungia“ dujovežio“, – BNS komentavo SGD terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Orinta Barkauskaitė. 

Bendrovės dujovežių grafike nurodoma, kad pirmadienį turi atvykti 10 tūkst. kubinių metrų SGD krovinys. Praėjusią savaitę iš Vysocko atgabentas toks pats kiekis dujų, jį taip pat pristatė „Coral Fungia“. 

Remiantis „Klaipėdos naftos“ dujovežių grafiku, rugpjūtį turėtų atplaukti dar bent vienas didelis dujovežis (tokie įprastai gabena apie 140 tūkst. kubų dujų) ir vienas nedidelis laivas. 

Penktadienį „Klaipėdos nafta“ pranešė, kad rugpjūčio pabaigoje į Klaipėdą turėtų vėl atvykti ir SGD transportavimo ir bunkeriavimo laivas „Kairos“.

Terminalu šiais dujų metais naudojasi Jonavos trąšų gamintoja „Achema“, valstybės valdomai „Lietuvos energijai“ priklausantis „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET) ir žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovė „Imlitex“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder