Darbo birža ketina savo darbuotojus apmokyti už beveik 800 tūkst. eurų

Darbo birža ketina savo darbuotojus apmokyti už beveik 800 tūkst. eurų

Lietuvos darbo birža siekia įsigyti 795 tūkst. eurų (su PVM) kainuojančias darbuotojų kvalifikacijos ir tobulinimo paslaugas.

Kaip nurodoma centriniame viešųjų pirkimų portale esančiuose dokumentuose, darbo birža numato apmokyti 800 darbuotojų, dirbančių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje.

Kvalifikaciją ketinama kelti skirtingose srityse: „Inovatyvūs konsultavimo metodai“, „Bendravimas su klientais. Sudėtingų situacijų sprendimo būdai“, „Kliento motyvacijos, profesinio kryptingumo, individualių poreikių ir tikslų nustatymas“, „Darbas su jaunimu“ ir „Darbas su darbdaviais, įtaigus paslaugų „pardavimas“.

Pirkimo dokumentuose akcentuojamas ir efektyvių derybų su darbdaviais vedimas. Pabrėžiamas ir lyčių lygybės principų įgyvendinimas, taip pat nediskriminavimo dėl rasės, tautybės, kilmės, kalbos, lytinės orientacijos ir panašių aspektų principų žinojimas. Nurodoma, kad darbo biržos darbuotojai turėtų žinoti, kaip dirbti su migrantais ir pabėgėliais, padėti jiems integruotis į darbo rinką.

Techninėse specifikacijose nurodoma, kad mokymų metu darbuotojai, dirbantys su darbo ieškančiais žmonėmis, turėtų įgyti žinių apie šiuolaikines konsultavimo srities tendencijas, įvertinti ir palyginti įvairių šiuolaikinių konsultavimo strategijų pranašumus ir trūkumus, mokėti įvertinti darbo ieškančio asmens lūkesčius ir poreikius, sukurti ir palaikyti pozityvią emocinę aplinką, mokėti vadovautis profesinės etikos principais ir pan.

Taip pat teigiama, kad darbo biržos darbuotojai turi išmokti teikti pagalbą klientams, įvertinant jų asmeninius pasiekimus ir kompetencijas, gebėti įvertinti klientų motyvaciją, teikti pagalbą krizinėse situacijose, suvaldyti konfliktines situacijas ir kt.

Dokumentuose minima, kad mokymuose dalyvaujantys darbuotojai taip pat turėtų išmokti socialinės mentorystės, kuri padėtų žmogui, ieškančiam darbo, integruotis į rinką. Darbuotojai turėtų išmokti dirbti su jaunimu, konsultuoti juos darbo, motyvacijos ir žalingų įpročių klausimais, taip pat mokėti dirbti su socialinės rizikos jaunuoliais.

Pabrėžiama, kad padalinių vadovai turėtų įgyti strateginio valdymo ir vadovavimo įgūdžių, darbo su komanda ir lyderystės principų. Taip pat nurodoma, kad darbuotojai turėtų žinoti vidinės ir išorinės komunikacijos principus, išmanyti „blogų naujienų” valdymo planus, valdyti dokumentus, sustiprinti bendravimo įgūdžius.

Taip pat nurodoma, kad konkurso laimėtojas turėtų pasirūpinti paslaugų teikimo vieta ir užtikrinti projekto dalyvių maitinimą.

Informuojama, kad pirmų trijų temų mokymai vyks teritorinėse darbo biržose, o likusiųjų - tik Vilniuje.

Numatoma, kad sutartis turėtų būti sudaryta šių metų rugsėjo 3, o pasibaigti 2019 metų spalio 11 dieną, su galimybe ją pratęsti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder