Lietuvoje žmonės gyvena per trumpai, kad būtų ilginamas pensinis amžius, sako Vilius Šapoka

Lietuvoje žmonės gyvena per trumpai, kad būtų ilginamas pensinis amžius, sako Vilius Šapoka

Lietuvos bankui iškėlus idėją, kad Lietuvoje būtų galima didinti pensinį amžių, finansų ministras Vilius Šapoka tokią idėją kritikuoja. Anot jo, Lietuvoje žmonių gyvenimo trukmė trumpa, be to, ekonomika nėra prisitaikiusi įdarbinti vyresnius žmones, o Vyriausybė tokios idėjos nesvarsto.

„Kartais primena pasvaičiojimai, kaip klaidžiojimai ežiuko rūke. (...) Na, įsivaizduokite, pasiūlymas didinti pensinį amžių iki 72 metų, kai vidutinė gyvenimo trukmė yra trumpesnė“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė V. Šapoka. 

Anot jo, gyvenimo trukmė per trumpa, kad būtų galima ilginti gyventojų amžių.

„Teoriškai galbūt „excelyje“ susiskaičiuoja gražiai, tačiau realybė yra tokia, kad net ir didėjant mūsų gyvenimo trukmei, ne faktas, kad didėja darbingo gyvenimo trukmė. Tai nereiškia, kad bus jėgų, sveikatos, dirbti toliau, todėl tai nereiškia, kad sprendžiame problemą, o kaip tik sukuriame jų daugiau“, - tikina ministras.

Be to, jo teigimu, jeigu šalies ekonomika nebus prisitaikiusi įdarbinti vyresnius žmones, senjorai neturės darbo ir „tai bus tiesioginis jų stūmimas į skurdą“. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder