Motyvuotas uostamiesčio jaunimas pusiaukelėje savo svajonės link: „Rotary akademija“ 2017/2018 m. mediumas

Motyvuotas uostamiesčio jaunimas pusiaukelėje savo svajonės link: „Rotary akademija“ 2017/2018 m. mediumas

Rudenį startavusi jubiliejinė, dešimtoji, jaunųjų lyderių ugdymo programa „Rotary akademija“ įpusėjo. Kelio vidurys yra puiki galimybė apmąstyti nuveiktus darbus ir susidėlioti planus ateičiai. Būtent tokių minčių vedini studentai ir jų mentoriai kovo 28-ąją rinkosi į Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos edukacinę erdvę pasidžiaugti unikalia galimybe augti bei tobulėti kaip asmenybėms ir kaip savo srities profesionalams.

Galimybės – tai raktas į sėkmę

Tardamas sveikinimo žodį, Klaipėdos „Senamiesčio“ Rotaract klubo prezidentas Audrius Knolis pažymėjo, jog sėkmei yra reikalingi trys komponentai – svajonė, svajonės pavertimas tikslu ir tikslo siekimas. Audriaus teigimu, vien dalyvavimas „Rotary akademija“ projekte mažųjų komponentų, kurie sutvirtina pamatines vertybes, neužtikrins, būtina įdėti daug pastangų. Kadangi mentoriai, būdami savo sričių profesionalais, sektinu pavyzdžiu jaunimui, ateidami į projektą, davė sutikimą „būti trukdomais“, studentai šia unikalia galimybe tiesiog privalo pasinaudoti ir projekto metu drąsiai semtis iš mentorių gerosios patirties.

„Rotary akademija“ 2017/2018 m. organizatorė Jogailė Žiliūtė, sveikindama studentus, aptarė jau pasiektus rezultatus, mentoriams linkėjo studentus „paspausti“ labiau, nes juk jaunimas dažnai pritrūksta drąsos, o štai studentams pažadėjo dar daug įdomių veiklų. Jogailė pažymėjo, jog svarbiausia, kad „Rotary akademija“ studentai būtų ne atskiri vienetai, o darni šeima, nes tobulėjimas – ilgalaikis procesas.

Nuo žodžių pereinant prie darbų, praeito trečiadienio vakarą taip pat nepamiršta užtikrinti galimybę tobulėti bei išmokti šio to naujo. Pasibaigus oficialiajai daliai, studentai kartu su mentoriais dalyvavo edukacijoje – mokėsi gaminti popierių iš popieriaus masės. Visi dalyviai sutiko, jog nauja patirtis buvo ne tik be galo įdomi, bet ir labai smagi. Renginio pabaigoje visi prisidėjo prie atsiminimo dovanėlių gamybos – atsispausdino Lietuvos šimtmečio atspaudą ant perdirbto popieriaus.

© Jogailė Žiliūtė

Brėžiame ateities gaires

„Rotary akademija“ padeda atverti duris svajonės link. Projekto tikslas ir pagrindinė idėja suvesti draugėn mentorių (mokytoją) ir studentą (mokinį), jog jie turėtų galimybę pasikeisti mintimis, tobulėti ir mokytis vieni iš kitų. Vis dėlto ne mažiau svarbu, kad „Rotary akademija“ būtų tik ilgos savęs pažinimo ir tobulėjimo kelionės pradinis taškas. Siekiama, jog tarp studento ir mentoriaus užsimezgantis bendravimas ir bendradarbiavimas būtų ilgalaikiai, tokia draugystė neturėtų baigtis sulig projektu.

Klaipėdos Senamiesčio „Rotaract“ klubas siekia studentams sudaryti įvairiapusiškai palankią aplinką mokytis ir augti. Taigi vakaro metu buvo pristatyta ir klubo organizuojama iniciatyva – „Rotary šimtmečio giraitė“, prie kurios studentai labai raginami prisijungti. Ne mažiau, nei dėmesys bendruomenei ir jos nariams, yra svarbūs darbai, kuriais puoselėjami rūpestis bei meilė gamtai ir mus supančiai aplinkai. Tad vedami noro išsaugoti gamtos grožį ateinančioms kartoms bei turtinti savo miesto aplinką, Klaipėdos Senamiesčio „Rotaract“ klubo nariai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga ėmėsi iniciatyvos 2018 m. balandžio 21 d. padovanoti uostamiesčiui ąžuolų, kuriuos visi Rotary šeimos nariai sodins drauge.

Tikimasi, jog „Rotary akademijos“ studentų prisijungimas prie šio projekto organizavimo ir įgyvendinimo, bus dar vienas žingsnelis ilgo ir sėkmingo bendravimo kelyje.

Projekto organizatoriai dėkoja visiems, geranoriškai prisidėjusiems prie renginio organizavimo!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder