Neišvengsime NT ir taršių automobilių mokesčių

Neišvengsime NT ir taršių automobilių mokesčių

Naujų mokesčių bei didesnio jų progresyvumo Lietuvai nepavys išvengti, sako laikinasis premjeras. Sauliaus Skvernelio teigimu, nekilnojamojo turto ir taršių automobilių mokesčiai neišvengiami.

„Tai kas yra suplanuota ir planuojama kalbat apie tiek galbūt didesnį mokesčių progresyvumą ir nėra ką slėpti, nėra diskusijos, iš esmės mes turėsime priiminėti sprendimus, kas susiję su mokesčiais, kurie tiesiogiai neįtakoja į fiskalinę mūsų drausmę ir išlaidavimą – tai yra, nekilnojamojo turto mokesčiai, ekologiniai, susiję su transporto sritimi, mokesčiai“, – ketvirtadienį prezidentui Gitanui Nausėdai pateikus jo kandidatūrą į premjerus Seime sakė Vyriausybės vadovas.     

Jo teigimu, tai bus daugiau skatinančios priemonės, generuojančios valstybės biudžetui daugiau pajamų: „Ar tai bus mokestis, ar rinkliava, jau tėra detalės. Tuos žingsnius neišvengiamai turėsime daryti.“

Pasak S. Skvernelio, tik sumažinus šešėlį transporto, statybos sektoriuose, prekyboje mėsa pavyks surinkti į biudžetą pakankamai pajamų. 

„Vien iš šešėlio neišspausime tiek, kiek reikia įsipareigojimams įgyvendinti“, – tvirtino S. Skvernelis. 

„Jeigu surasime nelengvą, labai sunkų, ypač rinkiminiais metais sprendimą dėl šešėlio mažinimo transporto, senų transporto priemonių ir detalių srityje, statybos sektoriuje ir turguje, kas susiję bent jau su šviežios mėsos pardavimais, tada tikrai kalbėsime ne apie procentą, bet apie didesnį kiekį įplaukų į biudžetą, ir bus galima  didinti perskirstymo procentą, bet tai priklausys nuo politinės valios. Tai nebus lengva“, – kalbėjo S. Skvernelis.  

Jo teigimu, Vyriausybės planai dėl didesnių pajamų į biudžetą surinkimo, kurias būtų galima nukreipti finansuoti šalies gyventojų gerbūvį įvairiose srityse, bus derinami su naujojo prezidento programinėmis nuostatomis. 

„Ir procentas, ir 0,5 proc. yra ambicingas rodiklis, kurį nėra lengva pasiekti“, – pridūrė laikinasis premjeras, atsakydamas į konservatoriaus Mykolo Majausko klausimą, kokiomis priemonėmis ateityje bus didinamos pajamos. 

M. Majauskas priekaištavo, kad S. Skvernelio Vyriausybės patvirtinta Stabilumo programa rodo, kad 2019 metais pajamos nuo bendrojo vidaus produkto (BVP) sieks 30,8 proc., o per ateinančius porą metų jų padidėjimas planuojamas vos 1 proc. M. Majauskas priminė, kad naujojo šalies prezidento siekis yra, kad šis rodiklis pasiektų 35 proc. (apie 2 mlrd. eurų).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder