Oro taršos mažinimu rūpinasi ne visi

Oro taršos mažinimu rūpinasi ne visi

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje vyko pasitarimas dėl įmonių oro taršos mažinimo. Prieš tris mėnesius miesto Taryba įmonių prašė parengti taršos mažinimo planą. Tačiau prašymą išgirdo ne visi.

Savivaldybės administracija išsiuntė raštą 25 įmonėms, paprašydama pateikti, kokių priemonių įmonės imasi ar ketina imtis, kad sumažintų į atmosferą iš stacionarių taršos šaltinių išmetamus teršalų kiekius.

"Dalis įmonių sureagavo į mūsų prašymą ir atsiuntė savo ketinimų planus. Tačiau iš kai kurių įmonių atsako iš viso nebuvo sulaukta. Pasitaikė ir tokių, kurios nurodė, jog nenumato ir neplanuoja imtis jokių tokio pobūdžio priemonių", - pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

Šios įmonės buvo pakviestos į vykusį pasitarimą, kurio metu buvo dar kartą kalbama apie tai, ko Savivaldybės administracija iš jų tikisi ir dėl kokių priežasčių buvo kreiptasi.

"Kai kurios įmonės teigė, kad jų tarša nėra tokia žalinga kaip kitų, tačiau buvo atkreiptas dėmesys, kad kiekviena įmonė daro tam tikrą įtaką taršai ir kiekviena jos mažinimo priemonė vienaip ar kitaip prisideda prie bendro poveikio aplinkai", - kalbėjo pavaduotojas.

Klaipėdos mieste oro užterštumas, anot pašnekovo, yra vienas didžiausių. Panaši situacija yra tik Kaune ir Panevėžyje. Per 2019 metus vien uostamiestyje įsikūrusios įmonės į orą išmetė 2905 tonas teršalų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder