Pakeistos taisyklės dėl žuvininkystės paramos administravimo: kai kur parama sieks iki 3 mln. eurų

Pakeistos taisyklės dėl žuvininkystės paramos administravimo: kai kur parama sieks iki 3 mln. eurų

Pakeitus Žuvininkystės sektoriaus 2014-2020 veiksmų programos administravimo taisykles, kai kuriose kategorijose skiriama paramos suma gali siekti iki 3 mln. eurų, praneša Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Kaip nurodo ŽŪM, taip pat patvirtinta, kad lėšos paramos gavėjams gali būti išmokėtos keliais būdais: išlaidų kompensavimo, išlaidų kompensavimo su avanso mokėjimu ir sąskaitų apmokėjimo. 

„Sąskaitų apmokėjimo būdas naudojamas, kai paramos gavėjas, įgyvendindamas projektą, patiria išlaidas ir mokėjimo prašyme deklaruoja patirtas, bet dar neapmokėtas išlaidas. Tokiu atveju paramos gavėjas, gavęs iš Nacionalinės mokėjimų agentūros (NMA) lėšas, per penkias darbo dienas nuo paramos lėšų gavimo atsiskaito su rangovu, paslaugų arba prekių tiekėju ir elektroniniu paštu [email protected] apie tai informuoja NMA bei pateikia išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentus“, - sako ŽŪM. 

Kaip pranešime sako ŽŪM Žuvininkystės skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Masiulienė, taikant sąskaitų apmokėjimo būdą projektui įgyvendinti paramos gavėjui reikės mažiau nuosavų ar skolintų lėšų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder