Proveržio programai - dar viena taryba

Proveržio programai - dar viena taryba

Iki 2030-ųjų metų įgyvendinti nemenkus tikslus siekianti Klaipėda artimiausiais metais kardinalių pokyčių nesulauks. Kad viskas vyktų pagal planą, bus formuojama dar viena - Miesto ekonominės plėtros taryba.

Pirmadienį "Meridiane" buvo diskutuojama apie "Mėlynojo proveržio" įgyvendinimą. Miesto valdžios, įmonių ir įstaigų atstovai dar kartą pasidžiaugė iniciatyva ir ją vertino optimistiškai.

Ką tikimasi įgyvendinti jau šiais metais? Pasak mero Vytauto Grubliausko, bus plečiama skrydžių geografija. Taip pat pradedama įgyvendinti tarptautinės mokyklos atsiradimo strategija, kurią ypač akcentuoja verslo atstovai. Tikimasi turėti galutinius sprendimus dėl elektrinio ir ekologiško transporto studijos. Išskirti ir du konstituciniai dokumentai - miesto ir uosto bendrųjų planų parengimas, jų patvirtinimas bei suderinimas.

"Jeigu visa tai jau bus atlikta, metų pabaigoje galėsime konstatuoti, kad tai yra pirmi šios strategijos įgyvendinimo žingsniai ir darbai. Nesinorėtų, kad strategijos pavaros iki 2030-ųjų metų būtų keičiamos sulig kiekvienais rinkimais", - sakė uostamiesčio vadovas V. Grubliauskas.

PROVERŽIS. "Mėlynojo proveržio" iniciatoriai ragina apsišarvuoti kantrybe, kadangi užsibrėžti tikslai nebus greitai įgyvendinami. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Ernst &Young Baltic" valdymo konsultacijų paslaugų vadovas Baltijos šalyse Linas Dičpetris pridėjo, jog strategijai įgyvendinti reikės greičiau priimti sprendimus biurokratiniais klausimais.

"Kas trukdo prioritetiniam investuotojui atsakyti per kelias dienas? Jeigu tapsite greitų sprendimų miestu, investuotojai savaime ateis tik dėl to", - biurokratinių procesų situaciją komentavo L. Dičpetris.

Klaipėdos ekonominės plėtros agentūros (KEPA) direktorius Simas Simanauskas patikino, jog šiuo metu investuotojai daugiausiai dėmesio skiria kvalifikuotai darbo jėgai. Dėl to bus siekiama padėti Klaipėdos universitetui ir kitoms uostamiesčio švietimo įstaigoms.

"Reikia investuotojams sukurti patrauklius paketus, kuriuos norėtume turėti prioritetiniuose sektoriuose. Labai svarbu kalbėti ir apie tam tikrus dalykus švietime - turime identifikuoti programas, kurias turime stiprinti. Į jas reikia įtraukti verslą. Reikia išvystyti startuolių infrastruktūrą, kurios Klaipėda neturi. Taip pat turime plėtoti akseleratoriaus programą - kiti miestai ją jau turi ir pritraukia startuolius bei vietinius verslininkus", - teigė S. Simanauskas.

Visą "Mėlynojo proveržio" strategiją turėtų prižiūrėti įkurta Miesto ekonominės plėtros taryba. Numatyta siūlyti Strategijos įgyvendinimo valdymo grupę bei programų biurą. Strategiją tikimasi finansuoti miesto biudžeto, Europos sąjungos ir kitų "donorų" lėšomis. Dėmesys bus skiriamas ir partneriams bei organizacijoms sutelkti, kurių veiklos ir investiciniai projektai būtų integruoti į miesto strategijos įgyvendinimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder