Smiltynės perkėlos atsakymas dėl keltų grafikų

Smiltynės perkėlos atsakymas dėl keltų grafikų

"Vakarų ekspreso" redakcija šeštadienį (06 08d.) gavo skaitytojo Andriaus laišką

"Sveiki, rašau norėdamas atkreipti jūsų dėmesį į mano nuomone nenormalią situaciją Senojoje perkėloje. Birželis tuoj įpusės, karščiai veja būrius poilsiautojų prie jūros, tačiau Smiltynės perkėla vis dar miega žiemos miegu. Tvarkaraštyje keliantis į Smiltynę yra net valandos pertraukos! Ir aš kalbu ne apie vėlų vakarą ar ankstyvą rytą. Pvz nuo 11 iki 12, nuo 13 iki 14 val. - manau kaip tik tas laikas, kuomet dauguma žmonių pajuda iš namų link jūros. Nenuostabu, kad per valandą susikaupia toks žmonių kiekis, kad visi norintys net netelpa į keltą. Šią situaciją teko stebėti šiandien (šeštadienį) 12 val. Tuomet kyla klausimų ir dėl keleivių saugumo. Galima spėti, kad į keltą įleidžia gerokai daugiau keleivių nei leistina.

Įdomu būtų sužinoti Smiltynės perkėlos administracijos nuomonę šiuo klausimu ir kada planuojami tvarkaraščio pakeitimai."


 

Atsako AB "Smiltynės perkėla" atstovas spaudai Jevenijus Bardauskas

 Kalbant konkrečiai apie Senąją perkėlą, kažkokio išskirtinio keleivių srauto tikrai nefiksavome. Tai buvo gražus, įprastas savaitgalis. O Jūsų minimu momentu, t. y, apie 17 val. valandą, buvo pasikeitusios oro sąlygos, kitaip tariant, pakilo didelis vėjas, pradėjo lyti ir iš paplūdimio tuo pačiu metu suplūdo nemažai žmonių, kurie norėjo persikelti į Klaipėdą. Tačiau į tą patį keltą visi tikrai tilpo ir ant kranto neliko stovėti nei vieno žmogaus. Jei būtų likę, kapitonas būtų padaręs papildomą reisą.

Na, o kalbant apie saugumą, be abejonės keleivių saugumas – tai yra vienas svarbiausių mūsų įmonės prioritetų. Mes niekada nerizikuotume tuo, tad jis tikrai buvo užtikrintas ir šį savaitgalį. Jei būtų buvę nesaugu perkelti tokį keleivių srautą, tikrai būtume vykdę kitą reisą.

Tarpas tarp reisų yra tik tuomet, kai vykdome trikampio maršrutą, t. y. Klaipėda-Smiltynė-Jūrų muziejus, tiesiog pats maršrutas užtrunka ilgiau. Šie reisai yra suplanuoti 11-13-14 ir 16 valandomis. Bet reikėtų pastebėt, kad šiuo reisu pirmiausia žmonės perkeliami į Smiltynę, o tik po to keltas plaukia į muziejų ir grįžta į Klaipėdą vėl vykdyti kito reiso.

Nuo liepos mėnesio Senojoje perkėloje dirbs dar vienas keltas. Tai reiškia, kad reisų daugės. Atsižvelgdami į tai, kad liepos, rugpjūčio mėnesiai yra atostogų metas, jau birželio pradžioje suderinome grafikus su savivaldybėmis ir tam pasiruošėme.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder