Vasara karšta ir prekybininkams

Vasara karšta ir prekybininkams

Alinantis karštis dar nesitraukia iš pajūrio, todėl tai tampa tikru iššūkiu ir prekeiviams. Kai kurių prekių poreikis šiomis dienomis išaugo taip, kad lentynos tiesiog šluojamos.

Ventiliatorius - pati geidžiamiausia šių dienų prekė.

Klaipėdos "Ermitažo" konsultantai įspėja, kad ventiliatorių šiuo metu prekyboje nėra, tačiau iškart nuramina: papildymas numatomas jau šiandien.

Nors vasaros sezonu ventiliatorių yra užsakoma daugiau nei įprastai, šiemet prekių stygius vis tiek jaučiasi. Paskutinis prekių papildymas buvo prieš savaitę, tačiau visi ventiliatoriai jau tos pačios dienos vakarą buvo išpirkti.

Elektronikos parduotuvėje "Topo centras" gausaus ventiliatorių pasirinkimo irgi nėra: likę tik trys nedideli ventiliatoriai su USB jungtimi.

Didieji parduotuvių tinklai taip pat pastebi tendenciją, kad vasaros prekės šluojamos iš lentynų.

Klaipėdos centre, M. Mažvydo alėjoje, esančioje parduotuvėje "Iki" pastarosiomis savaitėmis populiariausios prekės yra ledai ir gaivieji gėrimai. Miestiečiai pastebėjo, kad jau pirmojoje dienos pusėje parduotuvėje ledų šaldytuvai būna pustuščiai. Niurzgančius parduotuvės lankytojus salės darbuotojai ramina: ledų savaitgaliui pristatyta daugiau, tad stygiaus neturėtų būti. Didesnėse perduotuvėse padidėjo paplūdimio prekių ir pripučiamų baseinų paklausa.

Vaistinėse pirkėjų irgi netrūksta.

"Gintarinės vaistinės" darbuotoja sakė, kad šiomis dienomis žmonės labiau perka vitaminus ir mineralus, nes, esant dideliam karščiui, žmogus netenka organizmui būtinų medžiagų. Darbuotoja taip pat atkreipė dėmesį, kad po ką tik praskriejusių Klaipėdos švenčių padaugėjo apsinuodijimo atvejų, todėl vaistai nuo sutrikusio virškinimo šiuo metu yra gana paklausūs.

Klaipėdos gyventojai ieško būdų kaip apsisaugoti nuo saulės kaitros ir varginančio oro. Daugelis stengiasi būti patalpose, kur yra kondicionierių ir oras vėsesnis, o daugiau būnantys lauke gaivinasi ledais ir stengiasi gerti daugiau vandens.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder