Bulgarai protestuoja dėl degalų brangimo

Bulgarai protestuoja dėl degalų brangimo

Sekmadienį masines protesto akcijas dėl smarkiai pabrangusių degalų surengė Bulgarijos automobilių vairuotojai.

Automobiliai, judantys pėsčiųjų greičiu, faktiškai blokavo transporto judėjimą Sofijos centre, didžiulės eilės išsirikiavo prie degalinių visoje, beveik kiekvienas vairuotojas į savo automobilio degalų baką pylė benzino tik po stiklinę, kainuojančią apie 50 euro centų. O komercinių automobilių vairuotojai dar reikalavo ne tik kasos čekio, bet ir sąskaitos, tad vieno kliento aptarnavimas truko 5-10 minučių.

Bulgarijos vairuotojai nepatenkinti smarkiai pakilusiomis benzino ir dyzelino kainomis. Vos ne kasdien Bulgarijoje degalai brangsta. Sekmadienį 95 markės benzino litras kainavo 2,6 Bulgarijos levo (1,33 euro), o prieš kelias dienas - 2,35 levo.

Transporto kompanijų atstovai tvirtino esantys pasirengę didinti visų pervežimų kainas, įskaitant miesto ir tarptautinius autobusus, prognozuojamas ir maisto produktų bei kitų svarbiausių prekių brangimas.

Bulgarijos vyriausybė paskelbė siekianti įtikinti Europos Komisiją, kad būtina sumažinti akcizą benzinui norint bent kiek apriboti degalų brangimą. Jų gamintojai tvirtina esantys priversti didinti kainą dėl visame pasaulyje brangstančios naftos. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder