"Citigroup" akcininkai atsisakė mokėti milijonines premijas banko vadovams

"Citigroup" akcininkai atsisakė mokėti milijonines premijas banko vadovams

Jungtinių Valstijų bankas "Citigroup" tapo pirmuoju Volstrito banku, kurio akcininkai balsavo prieš milijonines išmokas struktūros vadovams, rašo "Washington Post". Akcininkai balsavo prieš 15 mln. dolerių premijos išmokėjimą banko vadovui Vikramui Panditui (Vikram Pandit), informuoja BBC.

Akcininkų balsas šiuo atveju yra laikomas patariamuoju ir jis neįpareigoja banko nedelsiant keisti sumas, skiriamas vadovų premijoms. Ir vis dėlto šį balsavimą galima vertinti kaip žinutę vadovybei su atviru "nepasitenkinimu dėl dabartinio banko valdymo".

Didžiulės kompensacijos, pastaruosius kelerius metus išmokamos vadovams, nuolat kėlė bankų akcininkų pasipiktinimą, nes jos nebuvo siejamos su pačių finansinių institucijų rodikliais. Netgi po to, kai bankus teko gelbėti nuo bankroto už mokesčių mokėtojų pinigus 2008-2009 m. krizės laikotarpiu, jos tik nežymiai sumažėjo.

Bankas "Citigroup" smarkiai nukentėjo nuo 2008 m. finansų krizės. Iki tol jis pirmavo didžiausių JAV finansinių organizacijų reitinge, tačiau 2010 metais nukrito į trečiąją vietą, į aukštesnes pozicijas užleisdamas "JP Morgan Chase" ir "Bank of America". Krizės laikotarpiu valstybė jam suteikė paramą ir tik dėl jos jis buvo išgelbėtas nuo griūties.

V. Panditas dabartinį savo postą banke užima nuo 2007 m. gruodžio.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder