Ekspertė: Žemę pasieks dar intensyvesnė Saulės audra

Ekspertė: Žemę pasieks dar intensyvesnė Saulės audra

Pasak britų kosmoso ekspertės, Žemei dar 18 mėnesių gresia elektros energijos tinklų, palydovinės navigacijos sistemų ir skrydžių kursų sutrikimai dėl Saulės žybsnių, praneša "telegraph.co.uk".

Kosmoso ekspertė Megė Aderin-Pokok (Maggie Aderin-Pocock) įspėjo, kad dar gali įvykti penki ar šeši didesni incidentai per ateinančius mėnesius, kada išsiverš Saulės atmosferoje esanti magnetinė energija.

Saulės audra Žemę pasiekė ketvirtadienį. Ekspertai įspėjo, kad gali nutrūkti elektros energijos tiekimas, sutrikti navigacinė palydovinė sistema ar gali tekti atidėti skrydžių kursą. Tačiau iš tikrųjų ši audra praėjo ramiai, nebuvo užfiksuota didesnės žalos.

"Saulei būdingas 11 metų trukmės aktyvumo ciklas. Būna didelio aktyvumo ir mažo aktyvumo periodų. Šiuo metu mes kaip tik artėjame prie didelio aktyvumo periodo. Nors ši Saulės audra nepadarė jokios žalos, ateityje ji gali būti gerokai galingesnė. Tai yra didelės Saulės atmosferoje esančios energijos išsiveržimas (...). Saulės audra intensyviausia bus 2013-ųjų pabaigoje, vadinasi, dar 18 mėnesių ji stiprės, o po to, tikėtina, pradės silpnėti", - BBC "Radio 4" sakė dr. M. Aderin-Pokok.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder