Fransua Olandas: kol esu prezidentas, Prancūzijoje nebus išgaunamos skalūnų dujos

Fransua Olandas: kol esu prezidentas, Prancūzijoje nebus išgaunamos skalūnų dujos

Prancūzijos prezidentas Fransua Olandas (Francois Hollande) pareiškė, kad kol nesibaigs jo kadencija, šalyje nebus išgaunamos skalūnų dujos. Prezidentas išsakė savo poziciją pramonės ministro Arno Monteburo (Arnaud Montebourg) paklaustas, ar egzistuoja "ekologiškas" būdas išgauti šias dujas. Apie tai praneša AP.

Prancūzija uždraudė skalūnų dujų gavybą prieš dvejus metus, vadovaujant prezidentui Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy). Sprendimas buvo priimtas dėl to, kad dujų gavybos technologija skaldo dirvą ir todėl gali pakenkti aplinkai.

Prancūzija tapo pirmąja šalimi, uždraudusia šio energijos šaltinio gavybą, po jos tokį sprendimą priėmė Bulgarija ir kelios kitos šalys. Tuo pačiu metu politikai ne kartą svarstė galimybes visgi pradėti dujų gavybą, nes tai gali paspartinti ekonomikos augimą ir sumažinti kuro kainas. Šiuo metu Prancūzija importuoja visas šalyje naudojamas dujas - jos įvežamos iš Norvegijos, Nyderlandų, Alžyro ir Rusijos.

Dėl smarkiai išaugusios skalūnų gavybos Jungtinės valstijos beveik neimportuoja dujų. Nuo tada kelios šalys, įskaitant Kiniją, pradėjo aktyviai tirti skalūnų dujų gavybos galimybes.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder