"Moody's" mažina Rusijos skolinimosi reitingo perspektyvą

"Moody's" mažina Rusijos skolinimosi reitingo perspektyvą

Tarptautinė reitingų agentūra "Moody's" paliko ilgalaikį Rusijos skolinimosi reitingą ties Baa1 riba, tačiau rodiklio perspektyvą nustatė neigiamą. Agentūros analitikai prognozuoja, kad Rusijos ekonomikos augimas 2014-2018 metais smuks iki 1,7 proc. Apie tai praneša "Reuters", remdamasi "Moody's" svetainėje pateikiama informacija.

Agentūros ekspertai teigia, kad Maskvos reitingas ties Baa1 riba išliko dėl to, kad rimtų prieš šalį nukreiptų sankcijų įvedimas yra mažai tikėtinas, o Ukrainoje besitęsianti krizė labai nežymiai veikia Rusijos ekonomikos nuosilpį. Be to, anot agentūros, stabilios biudžeto pajamos ir prekybos su užsienio valstybėmis perteklius teigiamai veikia situaciją šalies ūkyje.

"Moody's" savo ruožtu reitingo perspektyvą sumažino, nes Rusija tapo labiau pažeidžiama geopolitinių grėsmių dėl rytų Ukrainoje kilusio konflikto ir vidutinėje perspektyvoje susilpnėjusios Rusijos ekonomikos plėtros.

Agentūra nurodo, kad jeigu krizė Ukrainoje išsispręs ir bus imtasi priemonių ūkio plėtrai skatinti, reitingo perspektyva gali stabilizuotis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder