Profsąjungos raginami Kipro bankų darbuotojai surengė dviejų valandų streiką

Profsąjungos raginami Kipro bankų darbuotojai surengė dviejų valandų streiką

Banko darbuotojų sąjungos ETYK trečiadienį paraginti, Kipro bankų darbuotojai ketvirtadienį surengė dviejų valandų trukmės streiką. Tokiu žingsniu jie reikalavo apsaugoti darbo vietas ir privačias kaupiamąsias lėšas. Apie tai praneša laikraštis "Cyprus Mail".

Bankai duris atvėrė 8.30 ryto, o užsidarė 11.45 vietos laiku.

Kaupiamosioms lėšoms, kurios priklauso "Laiki" banko ir "Bank of Cyprus" darbuotojams bei privatiems asmenims, vis dar gresia pavojus, teigė ETYK.

"Taip pat matome, kad joks sprendimas nebuvo priimtas ir nesiimta jokių veiksmų, kurie apsaugotų žmones nuo atleidimo iš darbo. Sąjunga jau kalbėjosi su prezidentu ir politiniais lyderiais, bet paaiškėjo, kad šie beveik nieko negali padaryti", - sakė ETYK atstovas.

Kai buvo priimtas sprendimas likviduoti "Laiki" banką, darbuotojai baiminasi, kad praras sukauptas lėšas. Neapdrausti "Bank of Cyprus" indėliai bus apmokestinti 60 procentų indėlio vertės siekiančiu mokesčiu, o anot ETYK, būtent tokiems indėliams priskiriami ir privatūs pensijų fondai.

Streikas vyksta net šalies prezidentui Nikui Anastasiadžiui (Nicos Anastasiades) tikinant, kad bus imtasi visų priemonių, kad pensijų fondai būtų išsaugoti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder