Rusijoje nutraukta byla prieš Ukrainos "Roshen"

Rusijoje nutraukta byla prieš Ukrainos "Roshen"

Rusijos pareigūnai nutraukė vykdytą tyrimą prieš Ukrainos konditerijos bendrovę "Roshen", priklausančią prezidentui Petro Porošenkai, praneša naujienų agentūra "Interfaks".

"Tyrimas dėl vieno iš pagrindinių kaltinamųjų byloje - generalinio "Roshen" direktoriaus - nutrauktas dėl įrodymų trūkumo", - sakė jo advokatė Violeta Volkova ir pridūrė, kad taip pat atšauktas ir 2,5 mlrd. rublių vertės bendrovės sąskaitų įšaldymas.

V. Volkova priminė, kad baudžiamoji byla buvo iškelta prieš maždaug dvejus metus pagal straipsnį "Neteisėtas prekių ženklo naudojimas". Tyrimą atliko Maskvoje įsikūręs tyrimų departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.

P. Porošenka per savo rinkimų kampanijos metu paskelbė ketinantis parduoti savo verslą tapęs prezidentu. Gruodžio pabaigoje jis sakė, kad korporacijos "Roshen" akcijos gali būti parduodamas dalimis, jeigu neatsiras norinčių įsigyti visą įmonę. Valstybės vadovas pridūrė, kad po kadencijos pradžios nebeturi jokios įtakos "Roshen": korporacijos pardavimo organizavimą vykdo investicinė bendrovė "Rothschild", priklausanti konsorciumui kartu su Ukrainos investicijų grupei "Investicionyj kapital Ukrainy" (ICU).

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder