TVF įspėja Jungtines Valstijas dėl aukšto skurdo lygio

TVF įspėja Jungtines Valstijas dėl aukšto skurdo lygio

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) specialistai ketvirtadienį įspėjo Jungtinių Valstijų pareigūnus dėl aukšto regione susidariusio skurdo lygio. Tokia informacija paskelbta kasmetiniame organizacijos atliekamame ekonomikos vertinime. Apie tai praneša BBC.

Fondo teigimu, kas septintas asmuo JAV gyvena skurde, todėl su problema būtina nedelsiant kovoti. Specialistai rekomendavo padidinti minimalųjį darbo užmokestį ir siūlė moterims apmokėti motinystės atostogas bei taip paskatinti dirbti.

Paviešintoje ataskaitoje taip pat buvo sumažinta šalies ekonomikos augimo 2016-aisiais prognozė: rodiklis sumenko nuo ankstesnių 2,4 iki 2,2 procento. Daugiausiai įtakos tokiam nuosmukiui turėjo sulėtėjusi pasaulio ekonomika ir sumažėjęs vartotojų aktyvumas.

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius JAV ekonomikos metinis augimas krito iki 0,5 proc., t. y. gerokai smuko nuo 1,4 proc. plėtros lygio, registruoto 2015 metų spalio-gruodžio mėnesiais.

Tiesa, sustiprėjusi JAV darbo rinka rodo, kad bendrai paėmus "JAV ekonomikos situacija yra gera", teigia TVF vykdomoji direktorė Kristina Lagard (Christine Lagarde). Gegužės duomenimis, nedarbo lygis JAV siekė 4,7 proc., t. y. nukrito mažiausiai per pastaruosius aštuonerius metus.

Vis dėlto K. Lagard įspėjo, kad "skurdas lemia ne tik rimtą socialinę įtampą, bet ir neigiamai veikia žmonių dalyvavimą darbo rinkoje, pakerta galimybes investuoti į švietimo sritį, gerinti sveikatos apsaugą".

"Mūsų vertinimais, jeigu šios keturios jėgos - asmenų aktyvumas darbo rinkoje, produktyvumas, susiskaldymas ir skurdas - nebus prižiūrimos, jos sukels trukdžių augimui ir sulaikys JAV gyvenimo standartų augimą", - pridūrė pareigūnė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder