Klaipėdos pilies uostas turės naują kapitoną

Klaipėdos pilies uostas turės naują kapitoną

Šio buriavimo sezono naujovė - pasieniečiai tikrino visus buriuotojus. Dar viena naujovė Klaipėdos pilies uosto gyvenime - rugsėjo 22 d. savo noru iš darbo išėjo ilgametis pilies uostelio kapitonas Vilius Bartusevičius. Šiuo metu, kol kas laikinai, uostelio kapitono pareigas eina Tautvydas Malinauskas, dirbantis uostelyje.

Prieš palikdamas postą V. Bartusevičius apžvelgė uostelio padėtį pandemijos akivaizdoje. Pasak jo, dėl vietinių uostelio lankytojų situacija beveik nepasikeitė - visi leido į vandenį savo laivelius ir plaukiojo, nes atsirado daugiau laisvo laiko. Tačiau sezonas pradėtas gerokai vėliau nei pernai, pajudėta tik gegužę. Paprastai jau balandžio pabaigoje, būdavo, jau atplaukia vienas kitas lenkas.

Užsieniečių, apsilankiusių uostelyje, skaičius, be abejo, sumažėjo. Paprastai per vasaros sezoną jų kartais per mėnesį atplaukdavo iki 100. Nepaisant sudėtingų sąlygų buvo atplaukusių vokiečių, lenkų, ir suomių, bet nebuvo nė vieno švedo. Sezonas artėja į pabaigą, spalio pradžioje ketina atplaukti vienas lenkų buriuotojas, o daugiau jachtų sulaukti nebesitikima. Spalį intensyviau bus pradedama laivus kelti ant kranto.

Apsaugos priemonių teko imtis ir Pilies uostelyje. Buvo reikalaujama dėvėti kaukes, pas budintįjį įleidžiama tik po vieną buriuotoją.

Šių metų sezono naujovė - pasieniečiai, atvykę į uostelį, tikrino visus buriuotojus iš eilės: tiek lietuvius, grįžusius iš užsienio, tiek atplaukusius užsieniečius. "Buriuotojai per daug nesipiktino. Taip sakant, suprato, kokia yra situacija. Nors mes liepos pradžioje buvome Latvijoje, tai mūsų niekas netikrino ", - pasakojo V. Bartusevičius.

PAKEITĖ KURSĄ. Nuo šių metų rugsėjo 22 d. Vilius Bartusevičius nebeina Klaipėdos pilies uosto kapitono pareigų.

Dar vienas šio sezono ypatumas - neatplaukė kruiziniai laivai. Keli Pilies uostelio darbuotojai, turintys švartuotojų pažymėjimus, papildomai užsidirbdavo švartuodami kruizinius laivus. Šiemet jie nukentėjo finansiniu atžvilgiu.

Kodėl nusprendė išeiti į kitą darbą, V. Bartusevičius nenorėjo komentuoti, tik pajuokavo, kad išdirbo daugiau nei vieną kadenciją. Šiemet spalio 1 d. būtų sukakę devyneri metai, kai jis ėjo Pilies uostelio kapitono pareigas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder