Prie KLASCO krantinių – net 300 metrų ilgio laivas

Prie KLASCO krantinių – net 300 metrų ilgio laivas

Šiuo metu prie AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos“ (KLASCO) krantinių stovi vienas didžiausių Klaipėdos uoste apsilankiusių Capesize type bulk carrier (Newcastlemax) laivų „FPMC B LUCK“. Šio Liberijoje registruoto laivo ilgis siekia 299,7 metrų, plotis – 50 metrų, o maksimali grimzlė – 18,2 metro.

Laivas prie KLASCO krantinių kraunamas nuo gegužės 7 d., o Klaipėdos uostą jis planuoja palikti iki šios savaitės pabaigos. Maksimalus laivo tonažas yra 206391 tonų.

„Iki šiol tai yra didžiausias Newcastlemax tipo laivas, prisišvartavęs prie KLASCO krantinių ir Klaipėdos uoste. Pastaraisiais metais ryškėja tendencija pritraukti vis didesnius laivus dėka nuosekliai plėtojamų ryšių su užsienio partneriais, kuriems KLASCO užtikrina greitą ir kokybišką krovą, patikimą partnerystę. Pastaraisiais metais pagilintos krantinės ir geriau sutvarkyta infrastruktūra padidino Klaipėdos uosto konkurencingumą, todėl tikimės, kad šiais metais tokio tipo laivų sulauksime ir daugiau“, – sakė KLASCO generalinis direktorius Vytautas Štumbergas.

KLASCO yra didžiausia Klaipėdos uosto krovos kompanija, vykdanti veiklą penkiuose specializuotuose terminaluose (biriųjų ir skystųjų trąšų, grūdų, generalinių krovinių ir ro-ro), teikianti uosto vilkikų paslaugas. Bendrovėje dirba daugiau nei 600 žmonių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder