Sutartis su KŽVVG bus nutraukta

Sutartis su KŽVVG bus nutraukta

Ką tik gavome Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) pranešimą, kad sutartis su Klaipėdos žuvininkystės vietos veiklos grupe, kurios pirmininkas  - Arvydas Žiogas, bus nutraukta. Tai pirmas toks atvejis NMA istorijoje, susijęs su ŽVVG.

NMA teigimu, sutarties nutraukimas nėra susijęs su bankroto bylos KŽVVG iškėlimu. Sankcija taikoma už nurodytų įsipareigojimų nesilaikymą. Priminsime, kad KŽVVG turėjo paskirstyti daugiau kaip 2 milijonus erų europinių pinigų įvairiems vietos projektams įgyvendinti. Pinigų jos sąskaitoje nėra. Vietos projektams skirtas lėšas išmoka NMA, o ne KŽVVG. Pastaroji tik atrenka projektus.

Sutarties nutraukimo priežastis ta, kad vietos plėtros strategijos (VPS) vykdytojas (t. y. KŽVVG) padarė pažeidimų, susijusiu su vietos projektų atranka (kvietimu, vertinimu, patvirtinimu), su VPS įgyvendinimu, t. y. nesilaikė teisės aktuose numatytų įsipareigojimų, kurių privalo laikytis viso VPS įgyvendinimo metu.  

„ NMA jau yra nustačiusi pažeidimus, už kuriuos taikytina sankcija - paramos sutarties nutraukimas ir lėšų susigrąžinimas. Šiam NMA sprendimui yra gautas ir Žemės ūkio ministerijos pritarimas.  Sutartis su VPS vykdytoju bus nutraukta. Vietos projektai, kuriems parama yra patvirtinta ar šiuo metu atliekamas vertinimas, gaus/ pretenduos į europinę paramą“, - rašoma NMA atsakyme.

Į klausimą, ar Klaipėda dar turi šansų neprarasti tų europinių pinigų, NMA atsakė, kad sprendimą turi priimti Žemės ūkio ministerija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder