Susitikimas su delfinais - tiesioginėje transliacijoje

Susitikimas su delfinais - tiesioginėje transliacijoje

Šį ketvirtadienį žiūrovų laukia jau antras virtualus susitikimas su delfinais – 14.30 val. tiesioginėje transliacijoje „Virtualu, bet tikra" iš delfinariumo bus siūloma ... papietauti kartu su delfinais. Visus klausimus apie tai, kiek, kada ir ką delfinai valgo – galėsite užduoti komentaruose po tiesiogine transliacija Lietuvos jūrų muziejaus socialinėje Facebook paskyroje.

Na, o apie tai, ar delfinai pietus užsigeria jūros vandeniu, paklausėme Jūrų žinduolių trenerio Mindaugo Lukošiaus. Treneris sako, kad dauguma delfinų gyvena vandenynuose, o ten vanduo delfinams yra pernelyg sūrus „gerti".

– Didžiąją dalį vandens delfinai gauna iš maisto (žuvų ir kalmarų), - sako Mindaugas Lukošius. - Be to, kai jie degina savo riebalus, organizme išskiriamas vanduo. Tuo tarpu, jų inkstai yra įpratę saugoti kaip įmanoma didesnį vandens kiekį. Taigi, nors delfinai – vandens gyvūnai, jie gyvena tarsi dykumoje, neturi tiesioginio vandens šaltinio.

Dabar Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume gyvena 16 delfinų – Juodosios jūros afalinų ir penki Kalifornijos jūrų liūtai. Delfinariumas Smiltynėje pastatytas netrukus po Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo – 1993 metais. Pirmieji penki delfinai – Juodosios jūros afalinos į Smiltynę atgabenti iš Sevastopolio.

Prieš šešerius metus Europos Sąjungos paramos lėšomis atlikta delfinariumo rekonstrukcija. Rekonstruoto delfinariumo erdvės gerokai išsiplėtė: įrengtas ne tik itin modernus Delfinų terapijos centras, bet ir Saulės įlanka vadinamas lauko baseinas su dengtomis žiūrovų tribūnomis, kelis kartus padidėjo gyvūnams skirtos gyvenamosios erdvės. Į delfinariumo baseinus iš Baltijos jūros tiekiamas vanduo nuolat valomas mechaniniais, biologiniais ir ozono filtrais. Jo kokybė beveik prilygsta geriamam vandeniui, visą parą palaikoma 18 laipsnių šilumos temperatūra.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder