Aikštė atsinaujina kartu su "Meridianu"

Aikštė atsinaujina kartu su "Meridianu"

Aikštė prie "Meridiano" krantinės ateinančią vasarą turėtų būti patrauklesnė ne tik dėl atsinaujinusio Klaipėdos simbolio.

Neabejojama, kad vasarą, kai bus galutinai baigtas "Meridiano" remontas, erdvė aplink jį taps itin mėstama miestiečių ir turistų vieta.

Todėl atnaujindama miesto viešąsias erdves savivaldybė šiemet nemažai dėmesio skyrė ir šiai aikštei. Iki vasaros čia planuojama 13 naujų suoliukų, gėlynų, dviračių stovai.
"Meridianą" suremontavęs paramos fondas siekia tvarkyti ir visą šalia krantinės esančią teritoriją, užimančią apie 1,5 tūkst. kv. m ploto. Šį siekį norima įteisinti specialioje bendradarbiavimo su savivaldybe sutartyje.

Miesto savivaldybė viešose erdvėse esančio inventoriaus atnaujinimui išleido 100 tūkst. litų. Nauji suoliukai bei šiukšlinės taip pat turėtų būti pastatyti Tiltų ir Turgaus gatvėse, Danės skvere, Teatro aikštėje bei Žvejų gatvėje.

"Pastaroji turėtų dar labiau panašėti į pėsčiųjų zoną, o ne į automobilių gatvę", - sakė savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Beje, Tiltų gatvės pabaigoje, netoli senosios turgavietės, esantį kampą ketinama aptverti dekoratyvine tvorele. Tikimasi, kad šis puošybos elementas turės ir praktinės naudos - jis atitvers vietą, kurioje elgetos įpratusios prašyti išmaldos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder